Kastamonu

Engelliler Haftası

17:41 11 Mayıs 2018
Engelliler Haftası

Üçolukları Mesire Alanı'nda düzenlenen etkinlikte engelli ve yaşlılarla bir araya geldiklerini belirten Kaymakam Pişkin, şunları kaydetti:

Tosya ilçesinde, Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Tosya Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Tosya Al Gelincik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendiğini söyledi.

"Engelli vatandaşlarımız da yaşlılarımız gibi toplumumuzun bir parçası ve baş tacımızdır. Onların istek ve sorunlarını kendi istek ve sorunlarımız gibi sahiplenerek çözüm yolları aramak bir insanlık görevidir. Herkesin engelli adayı olduğunu kesinlikle unutmaması gerekir. Engelli ve yaşlılarımızı yaşam alanlarında sık sık ziyaret ederek onlarla sohbet ediyorum. Engelli, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürebilmeleri için Kaymakamlık olarak bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız."

Pişkin, kaymakamlık olarak hazırladıkları "Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında, ilçe genelinde 80 kişinin ev temizliği, yemek yapımı, zorunlu ev eşyalarının temini ve bakımını yaptıklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.