Kastamonu

Hayırsever ailenin yaptıracağı ilahiyat fakültesinin temeli atıldı

19:53 03 Ağustos 2018
Hayırsever ailenin yaptıracağı ilahiyat fakültesinin temeli atıldı

Hayırsever iş adamı Mehmet İhsan Oğuz'un öncülüğünde kurulan Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Binasını Yaptırma Derneği tarafından, Kastamonu Üniversitesine (KÜ) yapılacak ilahiyat fakültesi binasının temeli atıldı.

Üniversitenin Kuzeykent Kampüsü'nde 16 bin metrekare kapalı alanda yaklaşık 3 bin öğrenci kapasiteli olarak yapılan binanın temel atma töreninde konuşan Vali Yaşar Karadeniz, yapılan binanın üniversitenin gelişimi açısından önemli olduğunu söyledi.

Bina inşaatının hayırsever Oğuz ailesi tarafından üstlenildiğini hatırlatan Karadeniz, "İlahiyat Fakültesi ile ilgili geçen yıl belediye başkanımızın ve rektörümüzün bir arada olduğu çalışma grubu oluşturuldu. Allah herkese hayır yapma imkanını sunmuyor. Oğuz ailesi hayır yapma imkanının nasip edildiği, sınırlı sayıdaki ailelerden birisidir. Bundan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Oğuz ailesi bu hayrı yaparken, dedelerini unutmamışlardır." dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da Mehmet İhsan Oğuz'un büyükbabası Muhammed İhsan Oğuz'un 20. asırda Kastamonu'nun yetiştirdiği iki büyük alimden birisi olduğunu söyledi.

Muhammed İhsan Oğuz'un 27. ölüm yıl dönümü olduğunu ifade eden Aydın, "Onun yolundan devam edenlere de başarılar diliyoruz. Muhammed İhsan Oğuz ailesine teşekkür ediyoruz. Bu fakülte için çok aşamadan geçildi. Bu aşamalarda emeği geçen belediye başkanımız ve muhterem Hüseyin Avni Üster ağabeyimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Dernek Başkanı Mehmet İhsan Oğuz da şunları söyledi:

"Kastamonu Üniversitesi ile yapmış olduğumuz protokol gereği, Muhammed İhsan Oğuz beyefendinin ailesi, sevenleri ve hemşehrileri olarak dernek vasıtasıyla binanın yapım işini üstlenmiş bulunmaktayız. Proje Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanmıştır. Kastamonu Belediye Başkanımız Tahsin Babaş bey inşaatın temel kazısını yaptırmışlardır."

Binanın teknik detayları hakkında bilgi veren Oğuz, "Temelini atacağımız bina 16 bin metrekare olup konferans salonu 27 adet derslik, 3 adet amfi, 72 adet öğretim görevlisi odası, 2 adet dil laboratuvarı, 8 adet depo, bay ve bayan mescitleri, kazan dairesi, kantin, teknik mahaller, sergi salonu, 8 adet idari ofis, güvenlik odası, 2 adet teknisyen adet odası, öğrenci işleri ofisi, 4 atölye, 4 öğrenci kulübü, kitaplık, radyo stüdyosu, televizyon stüdyosu, yönetim kurulu odası, fakülte sekreteri odası, 4 bilgisayar laboratuvarı, idari personel için mekanlar ve diğer bölümlerden oluşmaktadır." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, İdare Mahkemesi Başkanı Hakan Yumuşak ve çok sayıda davetli katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.