Kastamonu

Valla Kanyonu'nda çıkışı bulamayan 4 kişiye jandarma ulaştı

23:09 05 Ağustos 2018 1 Yorum Var
Valla Kanyonu'nda çıkışı bulamayan 4 kişiye jandarma ulaştı

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak gösterilen Valla Kanyonu'na giren gruptan ayrılan ve beklenen saatte kanyondan çıkmayan 4 kişiye jandarma ekipleri kısa sürede ulaştı.

Pınarbaşı Kaymakamlığı, Pınarbaşı Belediyesi ile Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği iş birliğinde düzenlenen 2. Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali kapsamında gruplar tarafından Valla Kanyonu'na girildi.

İlçeye bağlı Muratbaşı köyünden dün kanyona giriş yapan grupların, bugün belirlenen zamanda çıkış yapmasının ardından, gruplarından ayrılan 4 kişinin kanyondan çıkış yapmadığı fark edildi.

Durumun ilgililere bildirilmesi üzerine, Jandarma, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerince arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Grup, arama çalışması başlatıldıktan kısa süre sonra jandarma ekiplerince bulunarak kanyondan çıkarıldı.

Kanyona giren ve ayağı kırılan başka bir vatandaşın da AFAD ve UMKE ekiplerince sedyeyle bulunduğu yerden çıkarıldığı ve ambulansla Cide Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.



YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Özkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kanyon içerisinde bir sakatlık geçiren kanyon sporcusu içerideki arkadaşları tarafından kanyonun çıkışına 500 mt mesafeye kadar getirildikten sonra güvenli bir bölgede bekletildi ve afad umke kad ve cide itfaiyesi personeli ile birlikte yaralı olan sporcuyu almaya gidildi. Yaralı sevki sırasında ilerlemek sedyeyle mümkün olmadığından yaralı çoğu zaman elde ve sırtta taşınmak zorunda kalmıştır. Kurtarmacilarin hem kendini hemde yaralıyı kontrol etmekte zorlanıldığı bir sürü bölge geçilmiştir. Bu esnada bir kaza yaşanmış ve cide itfaiyesi kurtarma ekibindeki arkadaşımız dizini kayaya vurarak yaralanmıştır kesinlikle kırık tarzı bir olay gerçekleşmemiştir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.