Kastamonu

Yeni eğitim-öğretim yılı

16:21 17 Eylül 2018
Yeni eğitim-öğretim yılı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, yeni eğitim-öğretim yılı törenle başladı.

Tosya'da yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda ve ardından Fevzi Paşa İlkokulunda tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Demirci, çelenk sunma töreninin ardından Fevzi Paşa İlkokulunda devam eden törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Okulların sadece insanların hayat standartlarını yükselten ve onu iyi bir meslek sahibi yapan kurumlar olmadığını belirten Demirci, "Okul, insan ilişkilerini öğreten, sevgiyi saygıyı benimseten, toplumu benimseyen bireyler yetiştirir. Okul, kişinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini yaşayan koruyan, geliştiren bireyler olarak yetiştirilmesini sağlar. Sevgili çocuklar ve gençler, siz yokken okullarımız çiçekleri olmayan bir bahçe, suyu olmayan bir dere gibiydi." dedi.

Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu törene, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi ile diğer protokol üyeleri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.