Kastamonu

Kaymakam Pişkin öğrencilerle kitap okudu

19:10 15 Ekim 2018
Kaymakam Pişkin öğrencilerle kitap okudu

Kaymakam Pişkin, burada yaptığı konuşmada, kitabın insanı doğru yola yönlendirerek zararlı alışkanlıklardan koruduğunu belirtti.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, başlattığı, ''Kütüphanesiz Okul, Kitapsız Öğrenci Kalmasın'' kampanyası kapsamında öğrencilerle kitap okudu.

Tosya Fen Lisesi ziyaretinde okul müdür Ekrem Büyükçağlayan'dan bilgiler alan Kaymakam Deniz Pişkin, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı üzerine sohbet etti.

"Kitap okumak, insanın hayatını düzene sokar, bilgi dağarcığını geliştirir, akıcı konuşmasını sağlar ve düşüncelerini olgunlaştırır" diyen Pişkin, şunları kaydetti:

"Yorgun olduğum zaman kitap okuyarak rahatlarım. Hepinizin bildiği gibi, vücudumuzdaki organlar ne kadar çok çalışırsa o kadar dinç olur. Uzun süre kullanılmadığında ise hantallaşır. Kitap okumak da beyin üzerinde böyle bir etki yapar ve ne kadar çok okursak beyin o kadar çok çalışır. Kitap okuyarak binlerce insanın tecrübelerini paylaşabilirsiniz. Kitap okuyarak medeni ve erdemli bir insan olursunuz."

Pişkin daha sonra Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Demirci ile öğrencilerle bir süre kitap okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.