Kastamonu

Oğlu ve torununu öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

12:32 19 Aralık 2018
Oğlu ve torununu öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Kastamonu'da, oğlu ve torununu silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 9 yıl hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "alt soydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan tutuklu yargılanan İsmail Çıldır, gelini Beher Çıldır ve avukatları katıldı.

Sanık Çıldır, son savunmasında, suçsuz olduğunu iddia etti. Çaldır, "İyilik yaptım kötülük buldum. Bu yaşıma kadar onlara ben baktım." dedi.

Duruşmada sık sık ağlayan sanık, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanığı, oğlu ve torununu öldürdüğü için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, gelini Beher Çıldır'a yönelik eylemleri nedeniyle de 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, olay sırasında yaşanan boğuşmada sanığa odunla vurduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Beher Çıldır'ın eyleminin ise meşru müdafaa sınırları içinde bulunduğu için beraatine hükmetti.

- Olay

Kastamonu merkeze bağlı Hatip köyünde 27 Haziran 2017'de İsmail Çıldır, birlikte yaşadığı torunu Mustafa Çıldır'a evin önünde traktöre binerken, oğlu Kamil Çıldır'a (60) da evde tüfekle ateş açmıştı. Baba ve oğlu olay yerinde hayatını kaybetmişti. İsmail Çıldır ile gelini Beher Çıldır arasında da boğuşma yaşanmıştı. Gözaltına alınan İsmail Çıldır, tutuklanmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.