Kastamonu

Yuvaları kesilen sincaplar, annesiz kaldı

14:54 14 Nisan 2020 9 Yorum Var
Yuvaları kesilen sincaplar, annesiz kaldı

Kastamonu’da kuruduğu için kesilen kiraz ağacının gövdesinde bulunan 6 sincap yavrusunu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli biberonla besliyor.

Kastamonu Hanönü ilçesinde yaşayan bir çiftçi, bahçesinde bulunan kurumuş kiraz ağacını kesti. Ağacın gövdesinde yaklaşık 10 günlük olduğu tahmin edilen 6 sincap yavrusu buldu. 

Bir süre yavruların annesinin gelip sincapları götürmesini bekleyen çiftçi, annelerinin gelmemesi üzerine durumu DKMP Kastamonu Şube Müdürlüğüne bildirdi. Bölgeye giden ekipler de bir süre annenin gelmesini bekledi. Daha fazla dayanamayacakları düşünülerek yavrular, şube müdürlüğü veteriner hekimi Aslıhan Babaş Öztürk gözetiminde bakıma alındı.

Yavruları küçük bir biberonla sütle beslediklerini dile getiren Öztürk, "Daha çok küçük oldukları için başka şey yemezler. Kendilerini idare edebilecek konuma gelebilmeleri için en az 3 haftalık süreye ihtiyacımız var. Bu süre zarfında biberonla sütle beslemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öztürk, yavruların biraz toparladıklarında Sinop’ta bulunan Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderileceğini belirterek, "Gerekli bakım tedavi ve adaptasyonu sağlandıktan sonra doğaya bırakılacak" dedi.

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Sincap kamufle bir yere yapmışsa yuvasını adam nasıl görsün. İnsaf. İncelik göstermeyen bir adam olsa bırakır kimsenin haberi olmazdı da. Ama İNCELİK göstermiş beklemiş kurtarmak için İNCELİK göstermiş yetkilileri aramış. Kurumuş ağacı kesmesinde de fayda var zaten. Kuru gövde de haşere ve mantar gibi zararlılar bol olur yayılır. Çevredeki bitkiler onun yokluğunda daha rahat büyür. Kendiliğinden devrilseydi zaten kimsenin haberi olmayacaktı . Belki bu nesil sincaptan sonra gelenlere sıkıntı olacaktı. Önceden durum hal yoluna girmiş işte. Emeğine ve gösterdiğin hassasiyete teşekkürler güzel kardeşim.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Remziye 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar sacma yorumlar ,kuruyan agaci kesmek kadar doğal ne olabilir ,yok agaca bakmaliydi ,ne kadar bos laf bunlar kaldı ki sincaplari kaderine terketmemis ,tebrikler doğasever vatandaş iyiki varsiniz
    Cevapla
  • kaptan44 4 yıl önce Şikayet Et
    kesmeden önce ağaca bakma şansınız olsaydı... demiş yorumcu bende diyorum ki baksada o ağaç kesilmeli çünkü o ağaç hasta olduğundan kurudu ve yanındaki ağaçlarada sirayet edip kurutabilir o 6 sincap bir şekilde büyütülüp doğaya tekrar salıverilebilir ama ağaç öyle değil hasta oldumu kurtarmak zor veya kimyasal kullanman gerekir ki oda doğaya iyilikmidir
    Cevapla
  • Dertli 4 yıl önce Şikayet Et
    Adı gecen cografyada öyle inceliklerin adı bile olmaz, yazık o çocuklara ((((
    İlk beğenen sen ol
  • Mardinli 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanoğlu doğaya zarar veren tek düşünebilen canlıdır
    Cevapla
  • Baki 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar boş kalınca saçma sapan işlerle uğraşıyorlar herşey Allah'ın mülküdür o ağaçta öyle Allah'ın o hayvanlara lutfettiği yuvayı sırf ağaç bana ait diye kesemez yaşken senin hizmetinde olan ağaç kuruyken o hayvanlara tahsis edilir biraz dikkat etmek lazım dikkat.
    Cevapla
  • takavit 4 yıl önce Şikayet Et
    sacmalik
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.