Kayseri

Libya heyeti Türkiye'yi ziyaret ediyor

13:42 20 Ağustos 2015
Libya heyeti Türkiye'yi ziyaret ediyor

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü işbirliğinde Libya Heyeti programı düzenlendi.

BYEGM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Libya Enformasyon Bakanlığı ve haber ajansından gelen yetkililer 5 günlük program kapsamında Ankara ve İstanbul'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

Programın ilk gününde konuk Libya heyeti, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek yetkililerle görüştü.

Program kapsamında heyet, BYEGM'nin yanı sıra, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nu ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi alacak. Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler ile de bir araya gelecek heyet, İstanbul’da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda temaslarda bulunacak. Program kapsamında Libya heyeti ayrıca, İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını görme fırsatı da yakalayacak.

Ülke kamuoylarının Türkiye hakkında doğrudan bilgi edinmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Gazeteci Heyetleri Programı kapsamında 2015 yılında Rusya Federasyonu, Türk Dili Konuşan Ülke ve Topluluklar, Hindistan, Uganda, Kuveyt, Arjantin, Gürcistan ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminden (IKBY) gazeteciler Türkiye’de ağırlandı.

- Latin Amerikalı genç gazeteciler Türkiye'de

Öte yandan, Latin Amerikalı genç gazeteciler, Türkiye Medya Eğitim Programına (TÜMEP) katılmak üzere 17-30 Ağustos 2015 tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret ediyor.

Arjantin, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Peru, Şili ve Venezuela’dan 10 basın mensubu, TÜMEP kapsamında ilk olarak BYEGM'yi ziyaret etti.

Programın detayları hakkında gazetecilere bilgi veren BYEGM Genel Müdürü Dr. Cemalettin Haşimi, Türkiye-Latin Amerika ülkeleri ilişkilerinin gelişmesinde basın mensuplarının önemine dikkat çekti. Daha sonra AA'ya geçen katılımcılar, bir hafta sürecek medya eğitimlerine başladı. Gazeteciler ilk olarak yeni medya ve uygulamaları hakkında bilgi edindi.

Katılımcıların BYEGM, AA ve TRT’nin işbirliğiyle Ankara, İstanbul ve Nevşehir’de ağırlanacağı TÜMEP kapsamında, dünyanın farklı bölgelerinden uluslararası genç medya mensuplarının mesleki bilgi ve deneyimlerinin arttırılması, ülkenin tanıtımı, Türkiye ve katılımcı sağlayan ülkeler arasında iletişim kanalları kurulması hedefleniyor.

Bu amaçla, iletişim alanında teorik ve pratik kursların yanı sıra, Türkiye’nin çeşitli veçheleriyle tanıtımına yönelik görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştiriliyor.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen TÜMEP çerçevesinde, 2013’te Balkan ülkelerinden 16 ve 2014’te Orta Asya ülkelerinden 15 genç basın mensubu ağırlanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.