Kayseri

Kayseri'de tüccarlara iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

14:34 24 Ağustos 2015
Kayseri'de tüccarlara iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

 Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından, oda üyelerine "İş Sağlığı ve Güvenliği ile Risk Değerlendirme" eğitimi verildi.

Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda verilen seminerin açılışında konuşan KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, üyelerin taleplerine ve ihtiyaçlarına göre eğitim programları yaptıklarını söyledi.

İş sağlığı ve güvenliğinin tüm ülkeler için olduğu gibi Türkiye için de büyük önemi bulunduğunu belirten Hasnalçacı, "İş sağlığı ve güvenliği, özellikle mesleki eğitim noktasında büyük ağırlık taşıyor. Geçen yılın istatistiklerine göre Türkiye'deki ölümlü iş kazaları sonucunda bin 800 civarında çalışan yaşamını kaybetmiş. İş kazalarında yaşamını yitiren çalışanlarımızın sayılarının yüksek olması ilgili mevzuatlara uyulmaması, standartlara uygun araç gereç ve ekipmanların kullanılmamasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

- "İş güvenliği uzmanlarına da büyük görev düşüyor"

İş güvenliğinin sağlanması bakımından işletmelerin uluslararası standartlara uygun bir çalışma ortamı hazırlaması gerektiğini vurgulayan Hasnalçacı, şunları kaydetti:

"Bu nedenle ister çalışan olsun, ister işveren, sorumluluk taşıyan herkesin her türlü yasal zorunluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Ayrıca sürecin sağlıklı işlemesi noktasında iş güvenliği uzmanlarına da çok büyük görev düşüyor. İş sağlığı ve güvenliğinin yapılan yasal düzenlemeler doğrultusunda sınırları belirlenmiş ve önemli boyutlarda kişi ve kurumları bağlayıcı hale getirilmiştir. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında uygulanan yönetmelikler ve diğer başlıklardaki kurallarla iş kazalarının önüne geçilmeye çalışılıyor. İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasında düzenlemiş olduğumuz bu eğitimimizin hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Daha sonra iş güvenliği uzmanı Naci Kırtaş, seminer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.