Kayseri

Kurbanlık kesim fiyatları belirlendi

16:12 14 Eylül 2015
Kurbanlık kesim fiyatları belirlendi

Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Aydın: "Kurbanlık kesim bedellerinde yüzde 33 ile yüzde 100 arasında fiyat artışı oldu"

Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, kurban kesim bedellerinin bu yıl önceki yıllara göre artış gösterdiğini belirterek, "Büyükbaş hayvanı kesip, yüzüp, sekiz parçaya ayırma bedelini 200, büyükbaş baş kesimini 100, küçükbaş kesip, yüzüp, dört parçaya ayırma bedelini 60, küçükbaş baş kesimini ise 30 lira olarak belirledik" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlık kesim bedellerinde yüzde 33 ile yüzde 100 arasında fiyat artışı olduğunu söyledi.

Kesim bedellerini belirlerken mezbahanelere ve civar illerle de görüşme yaptıklarını ve buna göre bir fiyat belirlediklerini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Büyükbaş hayvanı kesip, yüzüp sekiz parçaya ayırma bedelini 200, büyükbaş baş kesimini 100, küçükbaş kesip yüzüp dört parçaya ayırma bedelini 60, küçükbaş baş kesimini ise 30 lira olarak belirledik. Büyükbaş kurbanlıklar son iki yıldır 150 liraya kesilip parçalara ayrılıyordu bu yıl yüzde 33 oranında fiyat artışı yapmak zorunda kaldık. Küçükbaş kurbanlıklarda 30 liraya kesilip parçalara ayrılıyordu bundaki fiyat artış oranı da yüzde 100'ü buldu. Fiyatlar ilk etapta yüksek gibi görünebilir ancak büyükbaş ücretlerini 7 kişiye böldüğümüzde 30 lira gibi bir rakam düşüyor. Bunun da insanları zorlayacağını düşünmüyoruz."

Aydın, Kurban Bayramı öncesi kasaplık yapmak isteyenlere katılacakları kursun ardından belge vereceklerini ifade ederek, vatandaşları belgesiz kasaplara kurbanlıklarını kestirmemeleri konusunda uyardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.