Kayseri

Şehitlerimizi uğurluyoruz

20:03 16 Eylül 2015
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Komiser Yardımcısı Oktay İzgi, Kayseri'de toprağa verildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Komiser Yardımcısı Oktay İzgi (40), Kayseri'de defnedildi. 

Mardin'deki törenin ardından havayoluyla Kayseri'ye getirilen Şehit İzgi'nin naaşı, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu. 

Bir süre burada bekletilen İzgi'nin naaşı daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla kortej eşliğinde Osmanlı Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Bu sırada İzgi'nin fenalık geçiren yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. 

Helallik alınmasının ve dua edilmesini ardından şehidin cenazesi Hunat Camisi'ne götürüldü. 

Burada düzenlenen törene, İzgi'nin ailesi, yakınları, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, MHP Kayseri milletvekilleri Hasan Ali Kilci ve Süleyman Korkmaz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, polis ve askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şehidin yakınları ile kardeşi Kutlay İzgi, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin oğulları Hikmet Can (6) ve Eymen (3) de törene katıldı. Eymen'in, ağabeyine babasının fotoğrafını göstererek "Bak babam" demesi törendekileri duygulandırdı. 

İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Komiser Yardımcısı Oktay İzgi'nin naaşı kortej eşliğinde Asri Mezarlık'taki Polis Şehitliği'ne getirildi. Korteje yaklaşık 300 kişilik bir grup da yaya olarak eşlik etti. Gruptakiler sık sık terör örgütü PKK aleyhinde slogan attı.

İzgi'nin naaşı burada gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin fotoğrafı ile tabutunun üzerine örtülen Türk Bayrağı ise Vali Orhan Düzgün tarafından kardeşi Kutlay İzgi'ye teslim edildi.

Öte yandan, cenazenin defnedilmesinin ardından hükümeti eleştiren bir kişiye şehit yakınları tepki gösterdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.