Kayseri

AGÜ Spor şampiyonluk hedefiyle sezona başlıyor

11:39 17 Ekim 2015
AGÜ Spor şampiyonluk hedefiyle sezona başlıyor

MUSTAFA ÖNAL - Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde (KBSL) geçen sezon final oynayan Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ Spor) kulüp başkanı Ömer Yağmur, 2015-2016 sezonunda şampiyon olarak, kupayı Kayseri'ye getirmek istediklerini söyledi.

Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbola büyük yatırımları olduğunu, bunun sonucunda da başarının gelmeye başladığını belirtti. 

Son yıllarda hep hedefe oynayan takım olduklarını vurgulayan Ömer Yağmur, bu başarıyı artık kupayla taçlandırmanın zamanının geldiğini kaydetti.

Şampiyonluk hedefine ulaşmak için kadrolarını güçlendirdiklerini anlatan Yağmur, "Zaten iyi bir kadromuz vardı, takımdan ayrılanlar oldu ama Janel McCarville, Odyssey Sims, Zoi Dimitrakou, Katalin Honti gibi kendisini ispat etmiş basketbolcuları takıma kazandırdık. Kalite olarak çok iyiyiz, takımımızın bu sezon da lige damgasını vuracağına yürekten inanıyoruz. Teknik heyet ve oyunculara güvenimiz tam" değerlendirmesinde bulundu.

 

- "Kupanın Kayseri'ye gelme zamanı geldi"

 

Geçen sezonu çok iyi bir şekilde tamamladıklarını, aynı başarılara bu sezon da ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Yağmur, şöyle devam etti:

"Geçen sezon normal sezonu ikinci sırada bitirerek önemli başarıya imza atmıştık. Play-off yarı finalinde Fenerbahçe'yi 3-0'lık skorla geçerek, adımızı finale yazdırmıştık. Daha sonra finalde Galatasaray'a 3-1 kaybederek, kupaya uzanamamıştık. Bunlar büyük başarılar. Bu sezon da geçen sezonun üstüne çıkmak istiyoruz. Transferler ve çalışmalar, ligin zirvesinde yer alma hedefiyle yapıldı. Lig şampiyonu olarak kupayı Kayseri'ye getirmek istiyoruz, bunu başaracak kadro kalitemiz var. Artık kupanın Kayseri'ye gelme zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu sene inşallah Kayseri'ye kupa getirmek için mücadele vereceğiz."

 

- "USK Prag galibiyeti büyük moral oldu"

 

Yağmur, ligin ilk maçında Mersin Büyükşehir Belediyespor'u konuk edeceklerini, rakiplerini yenerek, lige galibiyetle başlamayı arzu ettiklerini söyledi.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında geçen sezonun şampiyonu Çek Cumhuriyeti'nin USK Prag takımını deplasmanda mağlup ettiklerini anımsatan Yağmur, bu galibiyetin takıma lig öncesinde büyük moral olduğunu belirtti.

Taraftardan sezon boyunca takıma destek olmalarını isteyen Yağmur, şunları kaydetti:

"Geride kalan sezonlarda taraftarımız bizi çok iyi destekledi. Salona en fazla taraftar çeken takımların başında geldik. Aynı desteğin bu sezon da artarak sürmesi, bize hedefimize ulaşma noktasında katkı verecektir. Taraftarın desteğiyle bu takım daha iyi yere gelecektir. Bundan dolayı taraftarları salonumuzda görmek istiyoruz." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.