Kayseri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin:

14:38 20 Ekim 2015
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin:

"2023 Türkiyesinin vizyonunda Samsun'dan Antalya'ya, Edirne'den Kars'a, İzmir'den Kars'a bütün hatları entegre ettiğimizde, ülkemiz hızlı demiryolu ağlarıyla hem yolcuya hem yük olarak büyük imkana kavuşmuş olacak"

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "2023 Türkiyesinin vizyonunda Samsun'dan Antalya'ya, Edirne'den Kars'a, İzmir'den Kars'a bütün hatları entegre ettiğimizde, ülkemiz hızlı demiryolu ağlarıyla hem yolcuya hem yük olarak büyük imkana kavuşmuş olacak" dedi.

Bilgin, Vali Orhan Düzgün'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kayseri'ye kentteki havayolu ve demiryolu projelerinin değerlendirmesi amacıyla geldiğini söyledi.

Kayseri'nin Anadolu'nun göz bebeği, merkez şehirlerinden birisi olduğunu belirten Bilgin, Kayseri'ye yönelik yürüttükleri önemli projeler olduğunu ifade etti.

Kayseri'yi Ankara ve İstanbul'a bağlayacak hızlı tren projesinin proje çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Bilgin, şunları kaydetti:

"İnşallah, 2016 yılı sonuna kadar projelerini bitirip, hemen ihale hazırlık çalışmalarını yapacağız ve bir an önce yapımını gerçekleştireceğiz. Amacımız, Sivas'a, Erzincan'a doğuya giden hat tamamlandığında Kayseri'nin de paralel olarak aynı zamanda hizmete girmesi. Böylelikle sadece Ankara'ya değil, oradan İstanbul'a, şu an yapımını devam ettirmekte olduğumuz Bursa'ya, yine yapım çalışmaları devam eden İzmir hattına da otomatikman bağlanmış olacak. Diğer taraftan Sivas ve Erzincan'dan doğuya bağlanmış olacak."

Ülke genelinde hızlı tren projelerini devam ettiğini vurgulayan Bilgin, demiryolu projelerine bu anlamda büyük önem verdiklerini belirtti.

Samsun'u doğu ve batı aksına hızlı tren hattıyla bağlayacak çalışmanın proje faaliyetlerini yürüttüklerini, onun da projeleri bittiğinde inşaatına başlanacağını aktaran Bilgin, "Öbür taraftan Kayseri, Aksaray, Konya üzerinden oradan Antalya'ya ineceğimiz ayrı güzergahımız var. Bu çalışmamızın da ihalelerini yaptık proje hazırlıkları yürüyor. 2023 Türkiyesinin vizyonunda Samsun'dan Antalya'ya, Edirne'den Kars'a, İzmir'den Kars'a bütün hatları entegre ettiğimizde, ülkemiz hızlı demiryolu ağlarıyla hem yolcuya hem yük olarak büyük imkana kavuşmuş olacak. Kayseri de bütün projeler bittiğinde demiryollarında da ülkemizin kavşak şehirlerinden biri haline gelecek. Bütün çalışmalarımız ve hazırlıklarımız bu yönde sürüyor. İnşallah, bütün projeleri hayata geçirdiğimizde ülkemizin can damarı olacak demiryolu ağlarını kurgulamış olacağız."

Bilgin, Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesiyle ilgili de "Ya iç hatlar için komple yeni bir terminal yapacağız ya da bütün terminali ihtiyaç olursa komple yenilemeye yönelik bir çalışmamız olabilir. Bunu çalışmalarımızın sonucu belirleyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Düzgün, Bilgin'e Kayseri tarihi saat kulesinin maketini hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.