Kayseri

Tomarza'da atık su arıtma tesisinin temeli atıldı

15:40 21 Ekim 2015
Tomarza'da atık su arıtma tesisinin temeli atıldı

 Kayseri’nin Tomarza ilçesinde atık su arıtma tesisinin temeli atıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bütünşehir yasasının çıkmasıyla görev alanlarının 6 misli arttığını belirterek, 16 ilçenin birden görev alanlarına girdiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin 500 milyon lira olan yatırım bütçesinin 250 milyon lirasını yeni bağlanan 11 ilçeye ayırdıklarını dile getiren Çelik,Tomarza'ya bu kapsamda 17 milyon lira  harcadıklarını vurguladı.

Birçok büyükşehir hala hizmet götüremezken kendilerinin hemen işe başladığını dile getiren Çelik, "Projeleri hazırlayarak, ihaleleri yapıp, temelleri attık. Yaptığımız yatırımları ilçe belediyelerinin 20 yılda yapması mümkün değildi. Biz 1,5 yılda birçok hizmeti ilçelerimize getirdik. İlçelere ağırlık vermemizin nedeni merkezle ilçeler arasındaki dengenin sağlanması içindir. Tomarza'da yaptığımız birçok yatırımın yanı sıra kısa sürede 57 bin 500 metrekare kaldırım, 47 kilometre yol yaptık. Bu da rekor bir çalışmadır" şeklinde konuştu.

İlçelere verdikleri desteklere tarımsal desteği de eklediklerini ifade eden Çelik, çiftçilerin kullanması için aldıkları 57 tarım aracından 4 adetdinin Tomarza'ya verildiğini kaydetti.

Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık da atık su arıtma tesisinin debisinin 1 milyon küp olarak dizayn edildiğini söyledi.

Temel atma törenine AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti Kayseri milletvekili adayları İsmail Tamer, Avşar Aslan ve İsmail Emrah Karayel de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.