Kayseri

Melikşah Üniversitesi akademik yıl açılışı

17:17 21 Ekim 2015
Melikşah Üniversitesi akademik yıl açılışı

Melikşah Üniversitesi akademik yıl açılışı üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen törenle yapıldı.

Törende konuşan Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, henüz 7'nci yılını yeni doldurmuş oldukça genç bir üniversite olmalarına rağmen fiziki ve akademik alt yapı sorunlarını önemli ölçüde çözdüklerini söyledi.

Melikşah Üniversitesinin akademik çalışmalara çok büyük önem verdiğini ve bu çalışmalarla dikkat çeken bilim merkezi olarak ulusal ve uluslararası alanda tanınan saygın bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Boydak, "Türkiye'de vakıf üniversiteleri arasında ilk 10 içinde tüm üniversiteler içinde 34'üncü sırada kendine yer buldu. Bundan sonra her yıl hedefimizi geliştireceğiz daha ön sıralarda yer almak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat da 3 bin 850'si lisans düzeyinde 550'si yüksek lisans ve doktora programlarında olmak üzere 4 bin 400 öğrencilerinin bulunduğunu belirtti.

82'si yardımcı doçent olmak üzere 180'in üzerinde öğretim üyesiyle eğitim verdiklerini anlatan Mat, aynı zamanda 200'e yakın idari personelle artık kurulma aşamasından orta büyüklükte bir üniversiteye geçtiklerini, en önemli hedeflerinden olan uluslararasılaşma hedefinde de oldukça önemli mesafe kaydettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından gazeteci yazar Taha Akyol, ilk dersi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.