Kayseri

Kayseri'de Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu toplandı

12:50 27 Ekim 2015
Kayseri'de Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu toplandı

Kayseri'de Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Orhan Düzgün başkanlığında yapılan toplantıda, madde bağımlısı olan gençlerin bağımlılıktan kurtarılması, yaygınlaşmasının önlenmesi ve her türlü uyuşturucu ile mücadele edilmesi konuları görüşüldü.

Toplantıda konuşan Düzgün, uyuşturucu kullanım yaşının küçük yaş gruplarına kadar indiğini belirterek, bununla mücadelenin toplumun her kesimini kapsayacak şekilde olması gerektiğini söyledi.

 Güvenlik güçleri başta olmak üzere bütün kurumlara, sivil toplum örgütlerin ve vatandaşlara büyük görevler düştüğünü kaydeden Düzgün,  "Toplum olarak madde bağımlılığı ile mücadelede bilinçli olunursa gençliği tehdit eden zararlı alışkanlıkların bertaraf edilecektir. Geleceğin teminatı olan gençleri tehdit eden ve onların fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimini olumsuz etkileyen madde bağımlılığına karşı planlı, etkin ve kararlı bir mücadele şart" dedi.  

Uyuşturucu ile mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi noktasında başarılı sonuçlara ulaşmış projelerin deneyim ve tecrübelerinden de faydalanılmasının önem arz ettiğini belirten Düzgün, Kırıkkale'de uygulanan "Hayat Boşluk Kabul Etmez" projesinin de uyuşturucu ile mücadelede etkin bir proje olduğunu ve bu projenin Kayseri'de de uygulanması yönünde çalışmaların başlatıldığını sözlerini ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.