Kayseri

Türkiye sandık başında

11:19 01 Kasım 2015
Türkiye sandık başında

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Artık bugün söz milletin. Vatandaşımızın vereceği karar, milli iradeyi oluşturacak ve Türkiye'deki yönetimi belirleyecek" dedi.

Yıldız, Besime Özderici İlkokulu'ndaki 1007 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Partilerin, seçim kampanyası döneminde vatandaşlara iktidarda yapacaklarını anlattığını belirten Yıldız, "Oyumuzu bir vatandaşlık görevi olarak kullandık. Artık bugün söz milletin. Vatandaşımızın vereceği karar, milli iradeyi oluşturacak ve Türkiye'deki yönetimi belirleyecek. Özelikle sandığa giderken bütün vatandaşlarımızın ellerini vicdanlarına koyacaklarına inanıyorum. Kendilerinin sağduyularına, sezgilerine güveniyoruz" diye konuştu.

Çocuklara şu anki Türkiye'den daha güzel bir ülke bırakmak için gayret göstereceklerini dile getiren Yıldız, "Bugün sandıktan çıkacak oyların inşallah buna delalet edeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Seçimin güven içinde geçmesini temenni ettiklerini söyleyen Yıldız, şunları kaydetti:

"Öncelikle tabii ki yurdumuzun dört bir yanında, Edirne'den, Kars'a kadar, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar, Hakkari'si, Şırnak'ı ile beraber, bütün güvenliklerin ön planda bulunduğu, herhangi bir kaza, bela olmadan seçimin sonuçlanmasını temenni ediyorum. İnşallah kazasız, belasız bir seçim olsun, ülkemize de hayırlı uğurlu olsun."

"Katılımın nasıl olacağına" ilişkin soruya da Yıldız, "Katılım 7 Haziran'da yüzde 83-84'ler civarındaydı. Daha fazla olması, 90'lı rakamları mutlaka bulmamız gerektiğini belirtiyoruz. Bu bir vatandaşlık görevi. Hangi partiye oy veriyor olursa olsun vatandaşımızın mutlaka oyunu kullanması lazım. Budan sonra inşallah 4 yıl seçim olmaması üzerine kurguladığımız bir işlem. İnşallah bu tarzda gelişir" yanıtını verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.