Kayseri

KTO Başkanı Hiçyılmaz'dan organ bağışı çağrısı

12:02 02 Kasım 2015
KTO Başkanı Hiçyılmaz'dan organ bağışı çağrısı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Erciyes Organ Nakli Vakfı Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, organ bağışının hayat kurtardığını belirterek vatandaşlara organ bağışı çağrısında bulundu.

Hiçyılmaz, 3-9 Kasım'da kutlanan Organ Bağışı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, organ bağışının önemine vurgu yaparak, "Organ bağışı hayat kurtarır, insanlar için yaşam umududur. Bağışlanan her organ, yeni bir hayat demektir" ifadesini kullandı.

Türkiye'de organ nakli konusunda önemli çalışmalar yapıldığına ancak organ bağışının dünya standartlarının altında kaldığına dikkati çeken Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

 "Ülkemizde ve kentimizde çok sayıda insan organ beklemektedir. Toplumumuzda ise organ bağışı konusunda yeterli duyarlılık bulunmamaktadır. Organ bağışına dikkat çekmek ve toplumumuzu bilinçlendirilmesi amacıyla Erciyes Organ Nakli Vakfı olarak çeşitli faaliyetler yürütmekteyiz. Tüm vatandaşlarımızın organ bağışı konusunda hassasiyet göstermesini bekliyor ve vakfımıza destek olmaları çağrısında bulunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.