Kayseri

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

10:29 06 Kasım 2015
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

"Bu seçimin asıl kazananı milletimiz olmuştur, vatandaşımız olmuştur. 2 Kasım sabahında vatandaşlarımız belli bir huzur ve rahatlamayla uyandı"

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu seçimin asıl kazananı milletimiz olmuştur, vatandaşımız olmuştur. 2 Kasım sabahında vatandaşlarımız belli bir huzur ve rahatlamayla uyandı" dedi.

Yıldız, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım'da seçmenlerin AK Parti'ye güvenerek, partilerini yeniden iktidara getirdiğini söyledi.

AK Parti'nin tekrar iktidara gelmesiyle Türkiye'nin istikrar ve güven içerisinde büyümesini sürdüreceğinin altını çizen Yıldız, şöyle konuştu:

"1 Kasım seçimlerinde hamdolsun AK Parti büyük bir zaferle çıktı ve hiç şüphesiz ki seçimin galibiydi. Ama bütün mağlupları, bütün partileri kucaklayabilecek de bir yapı içerisinde seçimden çıktı. Bu seçimin asıl kazananı milletimiz olmuştur, vatandaşımız olmuştur. 2 Kasım sabahında vatandaşlarımız belli bir huzur ve rahatlamayla uyandı. Bunların içerisinde HDP, CHP ve MHP'ye oy verenler de vardı. Yalnızca AK Partililer huzurlu ve sevinçli değil, diğer partililer de ülke adına bu huzuru ve sevinci aynı şekilde hissetmiş oldu. Milletimiz istikrardan yana seçimini yaptı, Türkiye'nin geleceğinden yana tercihini yaptı. AK Parti'nin 1 Kasım'da aldığı oylar emanet oylar olmayıp tam tersi gönülden oylar oldu."

Yıldız, bir gazetecinin, seçim öncesinde 5. parti iddialarının ortaya atıldığını ancak seçimden sonra muhalefetin kongrelerle gündeme geldiğinin nasıl yorumlanması gerektiğini sorması üzerine, şu yanıtı verdi:

"5. partinin çıkma ihtimalini Sayın Bahçeli söylerken MHP'nin tavanı ile tabanı arasındaki açılan makasın böyle bir şeye yol açmaması gerektiğini söylemiştim. Bırakın bunu AK Parti'nin üstüne alınması, AK Parti'nin bunu kendisi için değerlendirmesini parti ismi vermeden söylemişti Sayın Bahçeli. Biz de dedik ki 'herhalde kendi partisiyle alakalı bahsediyor. Böyle bir şeyi temenni etmediğimizi, 5. partiyle alakalı muhalefet partilerinden de olsa böyle bir şeyin olmaması lazım geldiğini söylemiştim."

Seçimdeki AK Parti'nin başarısı üzerinde yaklaşık 8-10 başlık söylendiğini, bunlardan birinin de üç dönem kuralı olduğunu aktaran Yıldız, "Bunlardan birisi olarak da dediğiniz üç dönem kuralının serbest bırakılmasıyla alakalı gerekçe gösteriliyor. Mutlaka katkısı olmuştur, hangi oranda katkısı olduğunu ben açıkçası şu anda oransal olarak söyleyemem. Ama belli bir tecrübenin, beli bir güvenin tesis edildiği gerekçesiyle böyle bir rağbetin olduğu söyleniyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti'de uyum içerisinde herkesin görevini yaptığını vurgulayan Yıldız, bunun bir ekip işi olduğunu, her bir üyenin birbirini tamamladığını ve birinin eksiğini diğerinin telafi ettiğini kaydetti.

Yıldız, AK Parti'de "ben" yerine "biz" kültürünün olduğunu kaydederek, "Biz kültürünü bırakmadıkça, benlerimizi ön plana çıkarmadıkça AK Parti'nin başarılarının devam edeceğine inanıyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.