Kayseri

Kayseri, G20 Zirvesi’nde temsil edildi

16:02 16 Kasım 2015
Kayseri, G20 Zirvesi’nde temsil edildi

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri iş dünyasını temsilen Antalya’da gerçekleştirilen G20 zirvesine katıldı.

Hiçyılmaz yaptığı yazılı açıklamada, G20' de iş dünyasını temsil eden açılım grubu B20 Zirvesi'nde dünya ticaretinin ve ekonomisinin sorunlarının ve beklentilerinin ele alındığını belirtti.

B20 Zirvesi'nde öncelikli gündem maddelerinin, Fransa'da yaşanan terör saldırıları ve mültecilere destek sağlanması konusunda yapılacak çalışmalar olduğunu aktaran Hiçyılmaz, dünyada 200 milyon işsiz olduğunu, zirvede bu konunun çözümü noktasında G20'nin harekete geçmesi gerektiğinin de görüşüldüğünü bildirdi. 

 KOBİ' lere, uzun dönemli finansman sağlanması konusunda çalışmalar gerçekleştirildiğini vurgulayan Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

 "Türkiye'nin dönem başkanlığını yürüttüğü G20'nin iş dünyası ayağı B20 çalışmaları kapsamında stratejik işbirliği protokolleri de imzalandı. G20 Zirvesi’nde iş dünyasını temsil eden açılım grubu B20'nin dönem başkanlığı da Türkiye'den Çin'e devredildi. B20 Türkiye Başkanı ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu bu görevini büyük bir başarı ile tamamlamıştır. B20 Türkiye başkanlığında yapılan çalışmalar, bundan sonraki çalışmalara temel teşkil edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.