Kayseri

Hastanede robotik yürüme cihazı hizmete girdi

13:52 18 Kasım 2015
Hastanede robotik yürüme cihazı hizmete girdi

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde felç ve benzeri rahatsızlıklar nedeniyle yürüme yeteneğini kaybeden hastaların bu yeteneğinin tekrar kazandırılması veya geliştirilmesinde kullanılan robotik yürüme cihazı hizmete girdi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, travmatik beyin hasarı, inme gibi bazı nörolojik hastalıklar ve ortopedik hastalıklardan dolayı yürüme yeteneğinin kaybolduğu hastalarda, tedavi ve rehabilitasyon amaçlı, robotik yürüme ünitesinin kullanıldığını ifade etti.

Bu hizmeti Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği'nde vermeye başladıklarını belirten Gödekmerdan, şunları kaydetti:

"Cihazlar, Sağlık Bakanlığımız tarafından hastanemize tahsis edilmiştir. Erişkin ve çocuk hastaların yürüme rehabilitasyonunda kullanılacak olan bu otomatik-elektromekanik yürüyüş sistemi, normal yürüme şekline benzer tarzda yürüme hareketi yaptırabilmektedir. Genel Sekreterliğimiz nitelikli sağlık hizmetlerine yeni ilave edilen ünitemiz, bölgemiz ve ilimize hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.