Kayseri

Aşçılardan mültecilere sıcak çorba

11:30 23 Kasım 2015
Aşçılardan mültecilere sıcak çorba

Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneğince başlatılan kampanyayla Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan mültecilere, sınır kapılarında sıcak çorba dağıtılacak

 Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneğince başlatılan kampanyayla Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan mültecilere sınır kapılarında sıcak çorba ikram edilecek.

Dernek Başkanı Gökhan Gümüş, Kayseri'de bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, ülkelerindeki iç savaş ve karışıklıklar nedeniyle binlerce insanın evini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. 

Şef aşçılar olarak savaşsız bir dünya istediklerini belirten Gümüş, "Barış içinde yaşayabilmek için evlerini, yurtlarını terk ederek umut yolculuğuna çıkan insanlara destek olmak amacıyla 'Mültecilere sıcak bir çorba da şeflerden' adlı bir kampanya başlattık. Suriye, Irak, Almanya, Sırbistan ve Macaristan'daki sınır kapılarına özel tırlarla götüreceğimiz çorbamızı mültecilerimize ulaştırmak istiyoruz" dedi. 

Gümüş, kampanyaya yaklaşık 100 şef aşçının katılacağını, hayırsever iş adamlarının desteğiyle yürütecekleri kampanya kapsamında özel donanımlı ilk tırın 8 Aralık'ta Ankara'dan yola çıkarak Almanya'ya gideceğini kaydetti. 

Çorbaların tırlarda şef aşçılar tarafından pişirilerek mültecilere servis edileceğini vurgulayan Gümüş, kampanyayı göç dalgası sona erene kadar sürdürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.