Kayseri

Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Kayaaltı :

17:43 27 Kasım 2015
Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Kayaaltı :

"Yürürlüğe giren Tüketici Kredileri Sözleşmeleri Yönetmeliği, tüketicileri mağdur duruma düşürecektir"

 Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Serdar Kayaaltı, yürürlüğe giren Tüketici Kredileri Sözleşmeleri Yönetmeliği’nin getirdiği yeniliklerle tüketicileri mağdur edeceğini savundu. 

Kayaaltı, yaptığı yazılı açıklamada, yeni çıkarılan yönetmeliğin halkın yaşantısına uygunluğu ve ihtiyaçları karşıladığı konusunda endişeli olduklarını belirtti. 

Tüketicilerin, güçlü kuruluşlar olarak adlandırılan bankalardan çekindikleri için kabullenme ile başlayan bir sürecin içerisine itildiklerini ve çaresiz bırakıldıklarını ifade eden Kayaltı, şunları kaydetti:

"Yürürlüğe giren Tüketici Kredileri Sözleşmeleri Yönetmeliği, tüketicileri mağdur duruma düşürecektir. Yeni yönetmelikte bankalara bilgilendirme sorumluluğu yüklenmiştir. Tüketiciyi bilgilendirme hususu banka tarafından ispatlanmak zorundadır. Uygulamada bir şey değişecek mi? Bankalar yine tüketiciye evrakı, üstünü göstermeden imzalatacak ve yönetmelik kurallarını uygulamış sayılacak. Bu durumu denetleyecek bir mekanizmanın olamadığını canımız sıkılarak görüyoruz. İmzalatılan belgeleri tüketicinin ne okuması ne de anlaması mümkündür. Senelerdir cari olan kanun maddesinde ise anlaşılabilir bir dille yazılması şartı süs bitkisi gibi durmaktadır."

Kayaaltı, erken ödeme şartlarını da düzenleyen yönetmeliğin konut kredilerine hiç dokunmadığını, tüketici kredilerinde erken ödeme yapıldığında indirim yapacak olan bankaların, konut kredilerinde ceza kesmeye devam edeceğini öne sürdü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.