Kayseri

Çocuklar için "Takas Pazarı" projesi

16:15 30 Kasım 2015
Çocuklar için "Takas Pazarı" projesi

Talas Belediyesi ile Talas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün anaokulu öğrencilerinde geri dönüşüm bilincinin oluşması için başlattığı "Takas Pazarı" projesi sona erdi.

Talas Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Mevlana Mahallesi'ndeki Namık Kemal Anaokulu'nda başlayıp daha sonra Yavruvatan Anaokulu ve Mehmet Cemile Oğulcuklu Anaokulu'nda devam eden proje, Yenidoğan Mahallesi'ndeki TOKİ Şehit Osman Kirik Anaokulu'nda tamamlandı.

Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, belediye olarak birçok faaliyet yaptıklarını, bunlarla birlikte eğitim faaliyetlerine daha fazla önem verdiklerini ifade etti. 

Başlattıkları projeyle çocukların paylaşmayı öğrendiğini belirten Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız belki burada bilinçaltında bir şeyleri görüyorlar, belki geri dönüşümün ne demek olduğunu bilmiyorlar, ama paylaşmayı, tasarruf yapmayı öğreniyorlar. Bu, bizim olduğu kadar ülkemiz ekonomisi için de önemli. Çocuklarımıza güzel alışkanlıkları kazandırmalıyız. Bunu sadece ailelerin yapması mümkün değil. Bütün kurumlar olarak toplumca yapmalıyız."

Talas Kaymakamı Zekeriya Güney de öğrencilere paylaşmayı öğretmek, kullanmadıkları eşyaları diğer arkadaşlarının kullanımına sunmayı öğretmeye çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler evlerinde kullanmadıkları eşyalarını isteyen arkadaşlarıyla takas etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.