Kayseri

Vali Düzgün Tomarza’da incelemelerde bulundu

16:25 03 Aralık 2015
Vali Düzgün Tomarza’da incelemelerde bulundu

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Tomarza ilçesinin tanıtımına yönelik hazırlanan “Toroslardan Erciyes’e Yükselen Ses Tomarza” projesi kapsamında hazırlanan prestij kitabı ile filminin tanıtım programına katıldı.

Düzgün, Tomarza’nın, kültürel, tarihi ve doğal güzelliklere sahip olduğunu ve bu güzelliklerin tanıtılmasının önemli olduğunu belirtti.

Tomarza’da kuşaklar boyu farklı medeniyetlerin ve dinlerin hoşgörü içinde yaşadığını bildiren Düzgün, “Bu kültürel harmoninin eserlerinin bir kitap bir cd vasıtasıyla kayıt altına alınması, gelecek nesillere bu değerlerin aktarılması açısından oldukça önemli" ifadesini kullandı.

Kabak çekirdeği, farklı renklerdeki Tomarza taşı ve Dadaloğlu, İncili Çavuş gibi isimleriyle Tomarza’nın önemli değerleri bünyesinde bulundurduğunu dile getiren Düzgün, yapılacak tanıtım çalışmalarıyla Türkiye’nin her yerine hatta Avrupa’ya ulaşılacağını, bunun da Tomarza ve Kayseri adına önemli bir gelişme olacağını kaydetti.

Tomarza Kaymakamı Engin Uysal ise Tomarza’da göreve başladığı günden itibaren ilçenin tanıtımına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Fahrettin Işık da Tomarza’yı her yönüyle anlatan kitap ve tanıtım filminin mutluluğunu yaşadıklarını, bu konudaki çalışmaların gelecek nesillere miras kalması açısından önem taşıdığını anlattı.

Program, “Toroslardan Erciyes’e Yükselen Ses Tomarza” tanıtım filminin izlenmesinin ardından Tomarza Bölge Yatılı Okulu öğrencilerinden kurulu mehter takımının gösterisiyle son buldu.

Daha sonra, Tomarza Kaymakamlığı'nı ve Tomarza Fen Lisesi'ni  ziyaret eden Vali Düzgün, Surp Bugos Kilisesi ile Tomarza Kültür Sitesi’nde incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.