Kayseri

"Şanslı" için ikinci bir şans istiyorlar

11:57 05 Aralık 2015
"Şanslı" için ikinci bir şans istiyorlar

ORHAN CANBULATEL - Kayseri'nin Bünyan ilçesinde ağır yaralı buldukları ve internetten öğrendikleri yöntemle şişme havuzda terapi yapıp hayata bağladıkları köpekleri kaybolan Akbaş ailesi, "Şanslı" adını verdikleri köpeği bulan kişiye bin lira ödül verecek. 

Öğretmen Seyit Burhanettin Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Kadir Gecesi günü evlerinin balkonunda iftar yaptıkları sırada yavru bir sokak köpeğinin otomobilin altında kalarak ağır yaralandığına tanık olduklarını söyledi. 

Çocuklarının hemen olay yerinden aldığı köpeği veterinere götürdüklerini belirten Akbaş, "Veteriner, köpeğe ağrı kesici yaptı ama ağır yaralı olduğu için uzun süre yaşayamayacağını söyledi. Kızlarımın internetten ulaştıkları başka bir veteriner ise 'Sabah Kayseri'ye getirmeleri halinde köpeği ameliyat edebileceğini' söylemiş. Ertesi gün aldılar götürdüler, orada ameliyat oldu ama 'veteriner yaşama şansının çok az olduğunu' söyledi. Yaklaşık 10 gün veteriner kontrolünde kaldıktan sonra güzel haber geldi, köpek yaşıyordu ama arka ayaklarını kullanamıyordu. Bunun için veteriner büyüdüğünde tekerlek takmayı planlamıştı. Onu aldık, evimize getirdik, salonumuza onun için bir minder koyduk. Zor da olsa yaşama tutunduğu için de 'Şanslı' adını verdik. O günden sonra Şanslı da ailemizin bir parçası oldu" diye konuştu.

Akbaş, yavru köpeğin sakat kalmasına kızlarının çok üzüldüğünü ve onu tedavi ettirebilmek için araştırmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, internette bir videoda izledikleri tedavi yöntemini "Şanslı" üzerinde uyguladıklarını anlattı.

Küçük bir şişme havuz satın aldıklarını ve köpek yürümek istediğinde havuzun içine bıraktıklarını dile getiren Akbaş, "Kızlarım Şanslı'yı havuzda yüzdürmeye başladılar. Kafasındaki çaresizlik duygusunu arka plandan silmeye çalıştık. Bu uzun bir süreç oldu ama omurgasındaki sorun nedeniyle yanlara açık olan arka ayaklarının normale dönmeye başladığını gördük. 4-5 ay sonra ayaklarının üzerine basmaya başladı ama ters basıyordu. Bu nedenle ayakları yara oldu. Eşim ayak yaralarını tedavi etti, ona masaj yaptı. Aradan 1-2 ay geçince ayaklarını da düz basmaya başladı" diye konuştu.

- "5 haftadır aramadığımız yer kalmadı"

Akbaş, bu süreçte yaşamlarının büyük bölümünü Şanslı'nın tedavisiyle meşgul olarak geçirmeye başladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bahçemizde onun yürümesini, koşmasını görmek nasip oldu. Bu arada Pafi isimli bir Van kedimiz vardı, onunla da arkadaş oldular. Aradan 10 ay geçince dışarı çıkarmaya başladık. Bizimle beraber yürüyüşler yapıyordu ama yaklaşık 5 hafta önce saat 03.00 sıralarında kapıyı tırmaladı ve dışarı çıkmak istedi. Genellikle gece dışarı çıkar, sabah geri gelirdi ancak bu sefer geri dönmedi. 5 haftadır aramadığımız yer kalmadı. Sosyal medyadan paylaştık. Talas ilçesinden Sarıoğlan ilçesine kadar gittik, aradık. İhbar gelen her yere gidip, baktık. Biz ona ulaşmak için her şeyi yapıyoruz."

Şanslı'nın yaşıyor olmasını dilediklerini kaydeden Akbaş, "Ölmüş, öldürülmüş ya da başka köpekler tarafından parçalanmış da olabilir ama biz aynı zamanda ölüsünü de arıyoruz. En azından bir sonuç almamız gerekiyor. Ölü köpekleri bile inceledik ki Şanslı mı diye" dedi.

Akbaş, Şanslı'yı bulanlara da bin lira ödül vereceklerini dile getirerek, köpeklerini bulacak kişiye imkanları ölçüsünde ellerinden gelen her türlü yardımı da yapacaklarını bildirdi.

Şanslı kaybolmadan önce kapılarına gelen başka bir yavru sokak köpeğine daha sahip çıktıklarını vurgulayan Akbaş, geldiğinde kulak ve gözleri bit ve pirelerle dolan bu yavruyu da tedavi ederek bakımını üstlendiklerini sözlerine ekledi. 

- "Ölüsünü ya da dirisini bulmadan aramaktan vazgeçmeyeceğiz"

Akbaş'ın kızı Hazal Akbaş da Şanslı'yı ilk bulduklarında çok kötü durumda olduğunu ancak ertesi sabah veterinere götürene kadara hayatta kalmak için direndiğini anlattı.

Sabahın ilk ışıklarıyla Kayseri'deki veterinere koştuklarını dile getiren Akbaş, "Kaybolması bizi çok üzdü ama insanların duyarsızlığı daha çok üzdü. Herkesin 'alt tarafı köpek' dediği Şanslı'yı yaşatmak için çok büyük çaba sarf ettim, yürütmek için çok çaba sarf ettim ama her şeyden önemlisi kendisi istemese hiçbir şey yaptıramazdık. Çok sadık bir köpekti. Şanslı'nın ölüsünü ya da dirisini bulmadan aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Ameliyattan sonra bir bebek gibi onu göğsümde uyuttum. Bize benzer köpekler de getirdiler ama birbirimizi tanımıyoruz, onlar benim köpeğim değildi" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.