Kayseri

Vali Düzgün cami açılışına katıldı

16:29 11 Aralık 2015
Vali Düzgün cami açılışına katıldı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Bünyan ilçesinde hayırseveler tarafından yaptırılan Sultan Abdulhamit Han Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Düzgün, törende yaptığı konuşmada, İğdecik Mahallesi'ndeki camide ibadet edenler oldukça, camiyi yaptıran hayırseverlerin sevap defterlerinin kapanmayacağını ve bu caminin ilelebet ayakta kalmaya devam edeceğini söyledi.

Bu tür eserlerin, Anadolu'nun Müslüman Türk yurdu olmasının birer nişanesi olduğunu dile getiren Düzgün, "Yapılan bu cami  inşallah yüzlerce yıl boyu ayakta kalacak ve gelecek nesiller bunu yapanları, yaptıranları hayırla yad edecekler" dedi.

Kayseri'de de günümüzden bin yıl önce yapılan camilerin, medreselerin, külliyelerin ayakta kaldığını ve isimleriyle beraber yaşadıklarını kaydeden Düzgün, "Kayseri, hayırseverlik bakımından gerçekten Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasından yer alıyor. Sadece camiler değil, okullar, hastaneler, hatta spor merkezlerine varıncaya kadar hayırseverlerimiz bu topraklara olan bağlılıklarını yaptıkları hayır işleriyle gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.

Düzgün, daha sonra, caminin yapılmasına yardım eden hayırsevere plaket verdi.

Törene,  İl Müftüsü Şahin Güven, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.