Kayseri

Vali Düzgün, turizmcilerle bir araya geldi

12:43 13 Aralık 2015
Vali Düzgün, turizmcilerle bir araya geldi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kentin turizm potansiyelinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da da tanıtılması ve kentin turizm payının artırılması amacıyla yürütülen tanıtım çalışmaları kapsamında davet edilen 17 ülkeden 72 turizm acentesi ve tur operatörleriyle kapanış galasında bir araya geldi.

Turizm acenteleri yetkilileri ve tur operatörleri, çarşamba günü geldikleri Kayseri'de meslektaşlarıyla bir araya gelerek, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezip, Erciyes Kayak Merkezi Master Planına ilişkin detayları yerinde inceledi.

Düzgün, bir otelde düzenlenen kapanış galasında yaptığı konuşmada, Kayseri’nin turizm sektöründe bir adım daha ileri gidebilmesi için gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, yabancı turizmcileri Kayseri'de görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kayak ve kültür turizminin merkezi olan Kayseri’nin tanıtımı için hem yurtiçinde hem de yurtdışında birçok etkinliğe katıldıklarının altını çizen Düzgün, yabancı turizm sektörünün temsilcilerini de Kayseri’ye davet ederek, tanıtım çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Düzgün, geçen yıl Avrupa ve Amerika’dan da benzer şekilde turizm gazetecileri ve sektör temsilcilerinin Kayseri’de ağırlandığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Turizm sektöründe gelişebilmek için turizmin olmazsa olmaz unsurlarından olan ulaşım ve konaklama imkanları bakımından Kayseri güzel avantajlara sahip. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde özellikle kaliteli konaklama tesisleri bakımından Kayseri iki önemli 5 yıldızlı otele kavuştu. Gerek şehir merkezinde gerekse Erciyes dağında otellerin yapımı devam ediyor, önümüzdeki aylar içerisinde de yeni oteller turizm sektörünün hizmetine girmiş olacak. Kayseri şehir merkezinin Erciyes Kayak Merkezi’ne çok yakın olması ve gerçekten çok konforlu bir ulaşım imkanına sahip olması da şehir merkezinde konaklama yapıp Erciyes’te kayak imkanına el veriyor, ayrıca Erciyes’te konaklayanlara da şehir gezisi, alışveriş, yeme içme mekanlarına ulaşım bakımından çok avantaj sağlıyor."

Özellikle göz, diş, kalp, saç ekimi ve estetik alanında Kayseri’de bulunan uzmanlaşmış hastanelerin, sağlık turizmi anlamında önemli fırsatlar sunduğunu dile getiren Düzgün, "Edindiğim ilk izlenimlerde, önümüzdeki haftalardan itibaren Kayseri’ye yönelik rezervasyonların yapılmış olduğunu öğrenmek memnuniyet verici oldu. İnşallah, 2016 yılının ilk haftalarından itibaren sizleri gruplarınızla beraber Kayseri’de görmek bizi gerçekten ziyadesiyle memnun edecektir” şeklinde konuştu. 

Programda misafirlere, mehteran ve semazen gösterisi sunuldu. Daha sonra Arap turizimcilere plaket verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.