Kayseri

AGÜ Spor liderlik koltuğunu bırakmak istemiyor

11:40 21 Aralık 2015
AGÜ Spor liderlik koltuğunu bırakmak istemiyor

MUSTAFA ÖNAL - Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde geride kalan 9 hafta sonunda ligin zirvesinde yer alan Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ Spor), kalan 4 maçı da kazanarak devre arasında lider girmenin hesapları yapılıyor.

AGÜ Spor Başantrenörü Ayhan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geride kalan 9 hafta sonunda 1 mağlubiyet ve 8 galibiyetle ligin zirvesinde yer aldıklarını, iyi gidişatlarını sürdürerek devreye lider girmeyi arzuladıklarını belirtti.

Ligin kalitesinin her sezon arttığına dikkati çeken Avcı, "Kadınlar Basketbol Süper Ligi, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi gibi zor. İyi takım kötü takım ayrımı yapacak durumda değiliz. Takım kadrolarına baktığımız zaman her ekibin daha iyi olabilecek potansiyeli var. Ligde her an her şey olabilir. Her takımın çok sayıda mağlubiyet alabileceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Avcı, geride kalan haftalarda sakatlıklar dolayısıyla takımda değişiklikler yaşandığını ifade ederek, "Takımın kimyasını değiştirmemize rağmen yaşadığımız şanssızlıklara rağmen çok iyi neticeler aldık. Bunu takım için bir artı olarak görüyorum çünkü istediğimiz takım oyununu henüz oturtamadık. Bir ay sonra falan takım oturacak diye düşünüyorum" dedi.

Hedeflerinin devreye lider girmek olduğunu vurgulayan Avcı, "Bu dönemde, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde evimizde oynayacağımız her karşılaşmayı yüzde 100 kazanmamız gerekiyor. Ligin ilk yarısının bitmesine 4 hafta var, 4 maçı da kazanmak istiyoruz, bunu başaracak potansiyelimiz de var" ifadelerini kullandı.

Rehavete girmeden aynı ciddiyetle kalan maçlara hazırlanacaklarını dile getiren Avcı, güçlü takımları yenmekten ziyade kağıt üstünde daha aşağıda bulunan takımlara kaybetmemenin ligin kaderini belirleyeceğini söyledi.

Şampiyonluğun bu tip maçlardan geçeceğini dile getiren Avcı, her maça aynı konsantrasyonla çıkmaları gerektiğini vurguladı.

 

- "Yabancı kuralı dengeleri değiştirdi"

 

Avcı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde aynı anda 4 yabancının oynamasının takımların güçlerini artırdığını aktararak, şöyle devam etti:

"Bu sene değişen statüden dolayı artık dört yabancı sahada yer alabiliyor. Devşirmesi olan takımlar 5 yabancıyla sahada olabiliyor. Bu kural ligde tüm dengeleri değiştirdi. Bu durumdan her takım etkilendi, iyi yönde bir etkilenme oldu. Eskiden sürpriz dediğimiz skorlar ortaya çıkmaya başladı. Fenerbahçe, Galatasaray ve biz güçlerimizi koruyoruz ama diğer takımların daha güçlendiğini görüyoruz. Takımların kadro derinliği arttı."

 

- "Ortalama iki bin kişiye oynuyoruz"

 

Avcı, sahalarında çok zor kaybettiklerini belirterek, bunda taraftarın önemli etkisi olduğunu vurguladı.

Taraftardan daha çok destek isteyen Avcı, "Ortalama iki bin kişiye oynuyoruz, bu müthiş, incelenmesi gereken bir olay. Bu, bazı erkek takımların yakalayamadığı bir sayı. Bunun için ayrıca onlara çok teşekkür ediyorum. Bizim kalıplaşmış seyircimiz var, artık bundan sonra o seyircinin de üstüne koyabilmemiz lazım" dedi.

Takım kaptanı Esra Ural ise geride kalan haftalarda iyi performans ortaya koyduklarını dile getirerek, "Ligde lideriz, iyi performans sergilediğimizi düşünüyorum. Bu sezon herkes birbirini yenebiliyor. Avantajlı durumdayız ve bu avantajımızı sürdürmeyi arzu ediyoruz" şeklinde  konuştu.

Oyuncu Pınar Demirok da liderliklerini sezon sonuna kadar sürdürmek için mücadele vereceklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.