Kayseri

Kayseri'deki çocuğa işkence davası

11:25 25 Aralık 2015
Kayseri'deki çocuğa işkence davası

Vali Düzgün: "Derdimiz, olayın üzerinden geçen 8-10 aylık süreçte, psikolog ve sosyal destek uzmanlarımızın desteğiyle normal hayata alışmaya çalışan çocuklarımızın, 10 ay sonra yeniden o kötü günleri hatırlamamalarıdır"

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, üvey çocuklarına cinsel istismar ve işkencede bulunduğu iddiasıyla 46 yıl 9 ay hapis cezası verilen kadının görüntülerinin yayımlanmasına ilişkin, "Derdimiz, olayın üzerinden geçen 8-10 aylık süreçte, psikolog ve sosyal destek uzmanlarımızın desteğiyle normal hayata alışmaya çalışan çocuklarımızın, 10 ay sonra yeniden o kötü günleri hatırlamamalarıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, şiddet görüntülerinin yayınlanmasının çocukların kişilik haklarının ihlali olduğu düşüncesiyle, yargılama sürecinde çok az kişinin bilgi sahibi olduğu görüntüleri basına servis etmesi muhtemel kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve görüntülere erişimin engellenmesi ile yayınların yasaklanması talebinde bulunulduğunu anımsattı. 

Suç duyurusunun görüntüleri servis eden haber ajansı ile ilgili olmadığını vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

"Derdimiz, olayın üzerinden geçen 8-10 aylık süreçte, psikolog ve sosyal destek uzmanlarımızın desteğiyle normal hayata alışmaya çalışan çocuklarımızın, 10 ay sonra yeniden o kötü günleri hatırlamamalarıdır. Derdimiz, çocuklarımızın ruh sağlığı düşünülerek, bugüne kadar duyurmamaya çalıştığımız olayın herkes tarafından duyulması sonucu okul, komşu ve yakın çevrelerince tekrar tekrar sorguya tabi tutularak çocuklarımızın psikolojik dengelerinin bozulmamasıdır. Bu sebeplerle haber ve görüntülerin kamuoyu ile paylaşılmasıyla çocuklarımızda yeniden meydana gelebilecek psikolojik travmalar düşünülerek herkes sorumlu davranmaya davet edilmiştir." 

Düzgün, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesinin dün akşam saatlerinde mağdurların kişilik haklarını ihlal etmesi dolayısıyla yayımlanan içeriklere erişimin engellenmesine karar verdiğini anımsatarak, "Çocuklarımız ve aileye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz uzmanlarınca öteden beri verilmekte olan psikolojik destek, yayınlardan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçebilmek için artırılarak devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

- Olay

Kocasının önceki eşinden çocukları 7 yaşındaki kız çocuğu I.A. ile 4 yaşındaki erkek çocuğu İ.A'ya işkence yaptığı ve cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle şubat ayında tutuklanan Songül Akpolat'a, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "cinsel istismar" suçundan 30 yıl, "yaralama" eyleminden 9 yıl, "işkence" suçundan 7 yıl ve I.A'ya yönelik eyleminden dolayı da 9 ay olmak üzere toplam 46 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti. Melikgazi ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde eve kamera yerleştirilmesiyle çocuklara işkence yaptığı ortaya çıkan üvey anne Songül Akpolat'a ait görüntüler, önceki gün medyaya yansımıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.