Kayseri

Basketbolda maçın ardından

23:21 13 Ocak 2016
Basketbolda maçın ardından

Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde ilk 4 takım içine girme şanslarının hala devam ettiğini söyledi.

Avcı, Fransa'nın Bourges takımına 62-55 yenildikleri maçın ardından katıldığı basın toplantısında sahalarında kaybetmenin üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Maçın genelinde iyi mücadele ortaya koyamadıkları belirten Avcı, "Bugün sadece son periyotta ortaya konan mücadeleden memnunum. O çok az süre böyle bir takımı yenmeye yetmez. Eski başarılı takımı getirmek için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

Son dönemde formsuz olduklarına dikkati çeken Avcı, şöyle devam etti:

"Biz düşüşteyiz, bütün sezonu iyi şekilde oynayamayacağımız belliydi. Son oynadığımız 5 maçın 4'ünün kaybettik. Bizim yeniden bir seri başlatmamız lazım. Bizi ligde lider yapan, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde de üst turu hedefini kovalayacak saha içindeki duruşu unuttuk. Ekstra çaba sarf ederek bu başarıları elde ettik. Dikkatimi kaybedince de mağlubiyetler aldık. Şimdi yeniden başlayarak, yeni başarılar elde etmeyi hedefliyoruz. Bu çok kolay bir şey değil. FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde ilk 4 şansımız hala devam ediyor. Zor bu gruptayız, önümüzdeki hafta oynayacağımız deplasman maçı durumumuzu belirleyebilir."


- Bourges cephesi

Bourges Başantrenörü Valerie Garnier ise deplasmanda güçlü bir takımı yenmenin önemli olduğu ifade etti.

Oyuncularını galibiyetten dolayı tebrik eden Garnier, "Kazandığımız için mutluyuz, çünkü ilk defa Kayseri'de maç kazandık. Çok önemli bir maçtı bizim için. İlk 4'e girme şansını yakaladığımız bir maç oldu. Takımı oyunu sergiledik, herkes katkıda bulundu, oyuncularım işlerini doğru yaptı. Çok önemli bir galibiyete imza attık. Çok güçlü bir takımı yendiğimiz için sevinçliyiz" değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.