Kayseri

Kayseri'den Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

16:02 16 Ocak 2016
Kayseri'den Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından toplanan 3 tır dolusu yardım malzemesi Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, dernek binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kendilerine bir müminin kalbinde sızı varken diğerinin kayıtsız kalamayacağının öğretildiğini söyledi.

Bu yardımların bütün Müslümanlara örnek olacağına inandığını aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin coğrafyasından kaynaklanan bütün avantajları dezavantaja çevirmek için komşularımızda, Irak’ta ve Suriye’de iç savaş çıkartıldı. Dünyada geçen yıl evcil hayvanlara harcanan para 45 milyar dolar. Aç ve yoksul insanların sosyal yardımlaşması için harcanan para 20 milyar dolar civarında. Bu, dünyadaki dengesizliğin, dünyadaki bakış açısının, dünyadaki adaletsizliğin simgelenmesi açısından son derece önemli. O yüzden ben bu kardeşlerimin hassasiyeti için teşekkür ediyorum."

Hayrat İnsani Yardım Derneği İl Temsilcisi Ali Günter de orada Türkmenlerin açlık, sefalet ve soğuk havayla mücadele verdiğini dile getirerek, "Biz burada yavrularımıza yemek ikram ederken, sıcak evlerimizde oturabilirken, bir parça vicdanımız rahatlasın diye hiç olmazsa bu çabayı göstermek istedik" dedi.

Battaniye, keçe halı, yatak, un ve çeşitli gıda malzemeleri yüklü olan 3 tır, Kayseri Müftü Yardımcı Tandoğan Topçu’nun okuduğu duanın ardından Hatay'a uğurlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.