Kayseri

Talas'ta eğitime yatırım

17:39 25 Ocak 2016
Talas'ta eğitime yatırım

Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca (YİKOB) Talas ilçesine ilkokul ve ortaokul yapıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, nüfusu hızla artan Talas'ın okul ihtiyacını karşılamak için YİKOB tarafından 24’er derslikli 1 ilkokul ve 1 ortaokul yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Orhan Düzgün, eğitim ve öğretimin nüfusun tamamına yakınını ilgilendiren bir konu olduğunu belirtti.

Gelişmiş, çağdaş toplumların en duyarlı ve vazgeçilmez önceliğinin eğitim olduğunu kaydeden Düzgün, eğitimin, geçmişi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi olduğunu bildirdi.

Düzgün, eğitimin sadece kalkınmanın ve gelişmenin temel unsuru olmadığını, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değer olduğunu vurguladı.

Talas Anayurt’ta yapılan 24 derslikli ortaokul ile Saylar mevkisinde yapılan 24 derslikli ilkokulun bin 300 öğrenci kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Düzgün, okulların yaklaşık 6 milyon 300 bin liralık yatırımla gerçekleştirildiğini, peyzaj ve çevre düzenlemelerinin yapılmasının ardından 2016-17 Eğitim-Öğretim Yılı başında açılmasının planlandığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.