Kayseri

Çocuklardan diş hekimlerine mektuplar

13:22 30 Ocak 2016
Çocuklardan diş hekimlerine mektuplar

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dalı tarafından, çocukların diş hekimi korkusunu yenmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen mektup yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cem Gürgan ve Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Salih Doğan, dekanlıkta düzenlen törende, "Dişlerim İnci İnci Benim Mektubum Birinci" sloganıyla düzenlenen "Diş Hekimime Mektup" adlı yarışmada dereceye giren çocuklara ödüllerini verdi.

Gürgan, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 yılında eğitime başlayan fakültelerinin 8 ana bilim dalından oluştuğunu, bunlardan birinin de Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dalı olduğunu söyledi.

Tedavi için hastanelerine gelen çocukların diş hekimi korkularını yenmelerine yardımcı olmak ve onların dünyalarına girebilmek amacıyla mektup yazma yarışması düzenlediklerini ifade eden Gürgan, "Çocukların görüşleri, katkıları bizim için çok önemli. İleride Türkiye'de bir ilk olacak çocuk diş hekimliği hastanesini de açmak istiyoruz. Şu an bu faaliyet çene cerrahisi hastanesi içerisinde çocuk bölümünün öğretim üyeleri ve asistanları tarafından yürütülmekte. Ayrı bir ameliyathaneleri var. Ama bu yeterli gelmiyor. Daha fazla çocuğumuza hizmet sunabilmek için kapasiteyi arttırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Gürgan, bu tür faaliyetlere devam edeceklerini dile getirdi.

- "Hekimlerini bir kurtarıcı ve melek olarak tanımlamışlar"

Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Salih Doğan da hastanelerinde tedavi gören çocukların hekimlerine daha önce de mektuplar yazdığını, resimler çizip gönderdiğini ve bunları hastanelerinde sergilediklerini belirtti.

Buradan yola çıkarak yarışma düzenlediklerini ifade eden Doğan, ana bilim dalında görevli öğretim üyelerinden oluşturulan komisyonda mektupları değerlendirdiklerini ve ilk üçe giren çocukları belirlediklerini kaydetti.

Doğan, dereceye giren çocuklara hediye çeki, yarışmaya katılan tüm çocuklara da sertifika verdiklerini dile getirdi.

Yarışma sayesinde çocuklarla hekimler arasında güzel bir bağ oluştuğuna dikkati çeken Doğan, şöyle devam etti:

"Çocukların hayalleri gerçekten çok büyük. Hekimlerini bir 'melek', kendilerini kurtaran bir 'kurtarıcı' olarak tanımlamışlar. Mektuplarında kendi dünyalarından, temiz gönüllerinden hekimlerini nasıl gördüklerini yansıtmışlar. Bize çocuklar daha öncesinden mektuplar resimler, teşekkür hediyeleri veriyordu. Bunları neden bir yarışma haline getirmeyelim dedik. Böylelikle hem çocukların hekimleriyle aralarındaki bağı artırmayı hedefledik hem de burada verilen hizmetin tanınırlığı açısından bir katkı sağlayalım istedik. Çok da iyi katılım oldu. Bundan sonra da bu sosyal etkinliklere devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.