Kayseri

Snowboard Dünya Kupası final yarışları

17:36 27 Şubat 2016
Snowboard Dünya Kupası final yarışları

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, kış turizminin önemli merkezlerinden Erciyes'in, gelişmesinin ve uluslararası alanda tanıtılmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Erciyes Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen Snowboard Dünya Kupası final yarışlarını izleyen Ünal, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu. Ünal, Erciyes'in söz konusu organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kış turizmi açısından Erciyes'i çok önemsediklerini belirten Ünal, "Erciyes'in gelişmesi ve uluslararası alanda tanıtılması bizim için çok önemli. Sadece kış turizmi değil, kültürel miras açısından da Kayseri son derece zengin ve önemli bir şehrimiz. İnşallah, önümüzdeki aylarda Kayseri'de hem kış turizmiyle alakalı hem de kültürel mirasla ilgili bakanlık olarak çalışmalar yürüteceğiz" diye konuştu.

Bu tür organizasyonların Türkiye'nin pozitif gündemi açısından önemli olduğunu dile getiren Bakan Ünal, organizasyonların, uluslararası alanda kara propaganda yürütenlerin iddia ettiğinin tam aksine Türkiye'nin son derece güvenli bir ülke olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Antalya'da G20'nin gerçekleştirildiğini anımsatan Ünal, İstanbul'un da büyük bir kongre merkezine dönüştüğünü, nisan ayında da Antalya'da EXPO 2016'nın yapılacağını kaydetti.

Ünal, birilerinin ısrarla Türkiye'nin güvenlik açısından riskli bir ülke olduğu algısını yaymaya çalıştığını ve bunun farkında olduklarını belirterek, bu tür organizasyonlarla hem bu algıyı kırdıklarını hem de turizm açısından önemli mesafeler kat edildiğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.