Kayseri

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

15:12 02 Mart 2016
Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Kayseri'de başlatılan yardım kampanyasında temin edilen unlar, 2 tırla Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliğince "Bir torba unla sen de katıl" sloganıyla başlatılan kampanyada toplanan 2 tır yardımın gönderilmesi dolayısıyla, kentteki bir un fabrikasının önünde tören düzenlendi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin komşusu topraklarda kirli bir savaş yürütüldüğünü söyledi.

Kalkan, Orta Doğu'da yıllarca ilmin ve huzurun hakim olduğunu, son zamanlarda ise Halep, Şam ve Humus'ta gözyaşının hüküm sürdüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin mazlumun yanında durarak dünyaya insanlık dersi vermeye devam edeceğini vurgulayan Kalkan, şunları kaydetti:

"Bizler Afrika'da bir tas çorba, Filistin'de dua, Bosna'da bir ananın gözündeki yaş olduk. Kirli savaşlarla evlatları annelerinden, aileleri topraklarından, hayallerinden ayırdılar. Daha önce Bayırbucak'a 9 tır un göndermiştik. Bu tırlarla Bayırbucak'a duamızı, samimiyetimizi, kardeşliğimizi, aynı zamanda zalimlere tepkimizi yolluyoruz. Tırlar inşallah huzura, sevgiye, kardeşliğe doğru yol alsın."

Tırlar, Suriye'deki savaşın son bulması, sığınmacı dramının sona ermesi ve gözyaşının bitmesi için yapılan duanın ardından uğurlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.