Kayseri

Çelik, Kentpark alanını inceledi

12:47 21 Mart 2016
Çelik, Kentpark alanını inceledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin en önemli yaşam merkezlerinden birisi olacak olan Keykubat Kentpark'ın yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, Şeker Gölü ve çevresi, Şeker Tepesi ve Keykubat Tepesinde incelemelerde bulunarak yapılacak olan Kentpark'ın hangi bölgeleri kapsayacağını yerinde gördü.

Yapacakları önemli rekreasyon alanlarının başında Keykubat Kentpark projesinin geldiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Proje bir kent ormanı niteliğinde olacak. İçinde mesire alanları ve farklı aktivitelerin olacağı bir alan olarak planlayacağız. Proje çalışmalarına başladık. Şeker Gölü ile bütünleşecek bir proje hazırlıyoruz. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız farklı aktivite alanlarını burada bulabilecekler. Spor alanları ve gençlerin enerjilerini atabilecekleri Macerapark yapacağız. Ayrıca burada Kayseri ikliminde yetişen her türlü meyve ağacının görünmesini istiyoruz. Bu nedenle çocukların her türlü meyve ağacından meyve toplayıp yiyebilecekleri halka açık meyve bahçeleri oluşturacağız. Tepede birbirinden farklı Kayseri lezzetlerinin sunulacağı güzel bir mekan yapacağız. Bu sezon temelini atarak yeşil doku çalışmalarına başlayacağız."

Arazinin bir kısmının Kayseri Şeker Fabrikasına ait olduğunu hatırlatan Çelik, yapılacak protokolle bölgeyi bir bütün olarak değerlendireceklerini bildirdi.

Bölgede Keykubatiye Sarayının kalıntıları olduğunu, kazı çalışmalarının başladığını anlatan Çelik, kazı çalışmalarının hızlanması için destek vereceklerini sözlerin ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.