Kayseri

Milli Mücadele Müzesi açılıyor

13:31 27 Nisan 2016
Milli Mücadele Müzesi açılıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açılış aşamasına gelen Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Müzeyi gezen ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Çelik, Milli Mücadele Müzesi ile insanlara Milli Mücadele ruhunu hatırlatmak istediklerini söyledi.

Kayseri'ye ve Türkiye'ye çok önemli bir müze kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Çelik, müzenin aynı zamanda Kayseri'deki Kültür Yolu Projesi'nin en önemli duraklarından biri olduğunu dile getirdi.

Çelik, müzenin bir bölümünde de tarihi Kayseri Lisesinden mezun olan ünlülerin hatıralarının yer alacağını aktardı.

Çelik, şöyle konuştu:

"Yüzyılı aşkın bir süre şehrin eğitim alanındaki en önemli kurumlarından biri olan bu tarihi taş mektebi Milli Mücadele Müzesi olarak düzenledik. Binanın zemin katında tarihimizde önemli bir konuma sahip Milli Mücadele yıllarını canlandıracağız. Özellikle Sakarya Savaşı'na katılıp da şehit olan öğrencileri ön plana çıkarıyoruz. Çok farklı sunum teknikleriyle hem görsel olarak, hem de dijital ortamda vatandaşlarımıza burayı gezdireceğiz. Ayrıca Kayseri Lisesinde okuyan ve mezun olan devlet adamlarımız, cumhurbaşkanlarımız ve ünlülerimiz de müzede yer alacak. Bunların canlandırılacağı bir sınıfımız olacak."

Mustafa Çelik, müzenin 2 Mayıs Pazartesi günü açılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.