Kayseri

9. Uluslararası Öğrenci Buluşması

14:16 07 Mayıs 2016
9. Uluslararası Öğrenci Buluşması

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Coğrafyamız pek çok sıkıntıları içinde barındırıyor. Birbirimizi sevmedikçe kamil manada da iman etmiş olamıyoruz. Birbirimizi seveceğiz, birbirimize güveneceğiz ve birbirimizin ilerlemesine birlikte zemin hazırlayacağız." dedi.

Yıldız, Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğinin Mimar Sinan Parkı'ndaki açılışında yaptığı konuşmada, böyle bir birlikteliği sağlayanlara teşekkür etti.

Dünyada ekonomilerin globalleştiğine, politikaların ise ulusallaştığına dikkati çeken Yıldız, bunun çeşitli tehditleri de beraberinde getirdiğini söyledi.

İnsanların kendilerine has değerlerinden dolayı ayrıştırıldığını savunan Yıldız, şöyle konuştu:

"İnsanların yalnızca dinine, ırkına, rengine bakarak zulüm edildiği bir ortamda bulunuyoruz. Arap Baharı ile beraber gelen kışın Müslüman ülkelerde hizipleşmeyi artırdığı bir ortamda yaşıyoruz. Geçen yıl evcil hayvanlara, bize emanet olarak sunulan evcil hayvanlara harcanan para 45 milyar dolar, Afrika dahil insani yardımlara ayrılan para ise 20 milyar dolar. Dünyada kültür dil birlikteliğini, ortak dili siz gençler sağlayacaksınız. Sizlerin burada bir araya getirilmesi son derece önemli bir gayret. Coğrafyamız pek çok sıkıntıları içinde barındırıyor. Birbirimizi sevmedikçe kamil manada da iman etmiş olamıyoruz. Birbirimizi seveceğiz, birbirimize güveneceğiz ve birbirimizin ilerlemesine birlikte zemin hazırlayacağız. Bugün baktığımızda terör sadece İslamla bağdaştırılmaya çalışılıyor. Halbuki terör din, dil ayrımı yapmadan insanlığın baş belası olmuştur ve ortaklaşa bertaraf edilmelidir."

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de bu buluşmaların dünya barışına katkı sağlaması dileğinde bulundu.

Son dönemde Türkiye'nin ve çevresinin zor günlerden geçtiğini vurgulayan Düzgün, "Aynı yağmurun altında ıslanan, aynı güneşin ısıttığı insanlarız. İnsan tanımadığına önyargı duyar, belki kin besler. Sizler aynı yemekhaneyi aynı odaları paylaşıyorsunuz. Bu beraberlik sizler ülkenize döndüğünüzde, önemli makamlara ulaştığınızda umarım dünyaya barış olarak yansır." ifadesini kullandı.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkan Yardımcısı Ali Yelgün ise Türkiye'de 186 ülkeden 110 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Misafir öğrencilere maddi ve manevi her türlü yardımın yapılmasının önemine dikkati çeken Yelgün, "Bu öğrencilere selamı, gülümsemeyi esirgemeyelim. Bizlere birer emanet oldukları bilinciyle destekte bulunalım." dedi.

Konuşmaların ardından, Yemenli öğrenciler, kılıç kalkan gösterisi yaptı, Suriyeli öğrenciler ise ülkelerinin marşlarını seslendirdi.

Sudan, Endonezya, Çeçenistan, Etiyopya, Sri Lanka, Mısır, Filistin gibi 55 ülkeden kente eğitim için gelen öğrenciler Mimar Sinan Parkı'ndaki çadırlarda kendi ülkelerinin kıyafetlerini, müziğini, yemek kültürünü tanıttı, vatandaşlarla sohbet etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.