Kayseri

Dünya Süt Günü

13:13 23 Mayıs 2016
Dünya Süt Günü

Kayseri'de Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlara ücretsiz 3 bin kutu süt dağıtıldı.

Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen süt dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, sağlıklı nesiller yetiştirmek sütün önemini anlatmak ve toplumdaki her yaştan bireye süt içme alışkanlığı kazandırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Mehter takımıyla kent meydanında kısa bir süt yürüyüşü yaptıklarını kaydeden Kayacan, süt tüketimi konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı.

Dünyada kişi başına ortalama süt tüketiminin 109,1 litre olduğunu, gelişmiş ülkelerde ise bu rakamın 120-300 litre arasında değiştiğini ifade eden Kayacan, gelişmekte olan ülkelerde ise 70 litrenin altında olduğunu belirtti.

Türkiye'de yıllık kişi başı içme sütü tüketiminin yaklaşık 37,3 litre olduğunu kaydeden Kayacan, "İnsan sağlığı açısından sütün çok önemli olmasına rağmen maalesef Türkiye'de süt tüketimi istenilen seviyelerde değil. Beslenme yönünden sütten en iyi yararlanma şekli sütü içerek tüketmektir. Sağlıklı bir gelişim için içme sütü tüketiminin toplam tüketim içindeki payının yükseltilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Konuşmanın ardından meydanda vatandaşlara ücretsiz süt dağıtımı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.