Kayseri

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

16:23 01 Haziran 2016
Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Kayseri Büyükşehir Belediyesince Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanyada toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Suriye'ye uğurlandı.

Türk Kızılayı Kayseri Şubesi koordinesinde hazırlanan 3 tır yardımın arasında, Tekden Koleji öğrencilerinin harçlıklarından biriktirdiği paralarla temin edilen malzemeler de yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tırların uğurlanması dolayısıyla düzenlenen törende, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya çalıştıklarını söyledi.

Yardım kampanyasına çocukların da katılmasının önemine işaret eden Çelik, bu faaliyetlerde yer alan çocukların, büyüdüklerinde cömert ve yardımsever olduğunu belirtti.

Hayırseverlere teşekkür eden Çelik, şöyle konuştu:

"Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, başı sıkışan, yardıma ihtiyacı olan birileri varsa, onların yardımına koşmak boynumuzun borcu. Suriye'de büyük zulüm yaşanıyor. Oradaki soydaşlarımızın sıkıntılarına bir nebze de olsa katkıda bulunmak için böyle bir kampanyayı başlattık. Rabbimden, önümüzdeki ramazan ayının, soydaşlarımızın son sıkıntılı ramazan ayı olmasını diliyorum."

Türk Kızılayı Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Uzandaç da bugüne kadar Bayırbucak Türkmenlerine 28 tır yardım malzemesi gönderdiklerini bildirdi.

Uzandaç, bölgedeki Türkmenlerin ihtiyaçları tespit edildikten sonra yardım malzemelerinin hazırlandığını kaydetti.

Daha sonra, gıda ve ihtiyaç malzemelerini taşıyan tırlar, Büyükşehir Belediyesi önünden Suriye'ye uğurlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.