Kayseri

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

17:44 07 Haziran 2016
İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Kayseri'deki sivil toplum kuruluşları, Vezneciler'de çevik kuvvet polislerini taşıyan araca yönelik terör saldırısını kınadı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yayımladığı mesajda, terörün destekçisi iç ve dış mihrakların, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin iradesini asla sarsamayacaklarını ve hain emellerine ulaşamayacaklarını belirtti.

İstanbul'da yapılan saldırının her kesimi derinden yaraladığını vurgulayan Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

"Terör saldırıları, birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecek ve amacına asla ulaşamayacaktır. Saldırıda hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülkemizdeki birlik ve beraberliği hedef alan bu alçak saldırganlar, amaçlarına ulaşamayacak, bizleri yıldıramayacaktır. Terörün ülkemizin her yerinden, doğusundan, batısından, kırsalından, büyük şehirlerinden temizlenmesi için gereken ne varsa yapılmasını istiyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak da mesajında İstanbul'daki hain saldırının acısını derinden hissettiklerini ifade etti.

Saldırıyı nefretle kınadıklarını ve gerçekleştiren güçleri lanetlediklerini aktaran Boydak, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı, Türk ulusunu yıldırmayacak, ülkemizin huzur ortamını ve bütünlüğünü bozamayacaktır. Terörün sona erdirilmesi için tüm kurumlarımızın ortak hareket ederek, birlik ve beraberlik içinde bertaraf edileceğine, güvenlik güçlerimizin de hainlere en kısa zamanda cezalarını vereceğine inancımız tamdır. Şehit olan polislerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, ailelerine, halkımıza ve polis teşkilatımıza başsağlığı ve sabır dileriz."

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü de terör saldırısını kınadı ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise mesajında Türkiye'nin yürüyüşüne, birlik ve beraberliğine kasteden, huzur ve güvenliğini hedef alan bu tür saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını aktardı.

Türkiye'nin teröre boyun eğmeyeceğini belirten Nursaçan, şunları kaydetti:

"Bizlere düşen görev, birlik olmak, devletimizin yanında dimdik ayakta durmak olmalıdır. Saldırıda hayatını kaybeden emniyet mensuplarımıza ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.