Kayseri

Çölyak hastalarına glutensiz diyet paketi

14:54 12 Haziran 2016
Çölyak hastalarına glutensiz diyet paketi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentteki ihtiyaç sahibi çölyak hastaları için ücretsiz glutensiz diyet paketi dağıtımına başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, gluten ilave edilmiş gıda maddelerine karşı ömür boyu duyarlı olan ve tüketmeleri halinde ince bağırsaklarında iltihaplanma başta olmak üzere bir dizi şikayetle karşılaşan çölyak hastalarına belediye tarafından glutensiz iaşe paketi hazırlatıldı.

Özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin bulmakta zorluk çektikleri diyet paketi için Büyükşehir Belediyesine başvurular alındı.

Hastalık raporlarıyla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına başvuran ihtiyaç sahibi çölyak hastaları veya yakınlarına diyet kolileri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veli Böke ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu tarafından dağıtıldı.

Diyet paketlerini alan çölyak hastaları ve hasta yakınları, Büyükşehir Belediyesinin kendilerini düşünmesinden dolayı şükran duyduklarını belirterek teşekkür etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediyeye müracaat eden yaklaşık 100 çölyak hastasına özel diyet paketinin teslim edildiğini, çölyak hastası olup da diyet paketini almayanların da Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına başvurabileceklerini ifade etti.

Çelik, ihtiyaç sahibi olmayan çölyak hastalarının da hazırlanan glutensiz diyet kolisini ücret karşılığında Emirgan Parkı'ndaki satış ofisinden temin edebileceklerini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.