Kayseri

ERÜ Mühendislik Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

12:55 17 Haziran 2016
ERÜ Mühendislik Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi'nin Makine, Mekatronik, Tekstil ve Malzeme Bilimi Mühendisliği bölümlerinden mezun olan 380 öğrenciye törenle diplomaları verildi.

ERÜ'den yapılan açıklamaya göre, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, Süleyman Demirel Spor Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mezun öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Fakültelerinde 14 bölümde eğitim verildiğini ifade eden Altun, şunları kaydetti:

"Genel olarak Türkiye’deki durumumuza baktığımızda, araştırma projelerinde ve yaptığımız bilimsel araştırmalarda çok saygın bir konumdayız. Daha önceki mezunlarımız devlet kurumlarında, özel sektörde çok önemli görevler üstlendiler. Ben sizlerin de aynı çizgide devam edeceğini düşünüyorum. Biz, sizlere mühendisliğin temel bilgilerini verdik. Ama şunu hiçbir zaman unutmayın, öğrenmek diplomayı almakla tamamlanmıyor. Hayat boyu öğrenmeye devam edeceksiniz. Bu durum mesleğinizde daha büyük başarılar yakalamanızı sağlayacaktır. Diplomalarınız hayırlı, bahtınız açık olsun."

Rektör Prof. Muhammet Güven ise Türkiye'nin gelişmesi için mühendislere büyük görevler düştüğünü belirtti. Güven, "Sevgili öğrencilerimiz, Türkiye'nin sayılı ve önemli bir üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Ülkemizin dünyada önemli yerlere gelebilmesi, güçlü bir ülke olabilmesi, ekonominin, teknolojinin gelişmesi sizlerle mümkün olacaktır. Bundan dolayı siz genç mühendislere çok ihtiyaç var. Bu hedef doğrultusunda çalışın." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından "Mühendislik Yemini" edildi ve öğrencilere diplomaları verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.