Kayseri

Melikgazi'da kapalı semt pazarı açılışı

12:41 22 Haziran 2016
Melikgazi'da kapalı semt pazarı açılışı

Melikgazi Belediyesince yaptırılan kapalı semt pazarı hizmete açıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Esenyurt Mahallesi'ndeki açılış töreninde konuşan Vali Süleyman Kamçı, açılışı yapılan kapalı semt pazarının esnafa çalışma, vatandaşlara da alışveriş rahatlığı sağlayacağını kaydetti.

Kapalı pazar yerleri sayesinde esnafın yaz aylarında sıcaktan, kışın da soğuktan korunacağını anlatan Kamçı, "Semt halkının ve pazarcı esnafının istifadesine sunulan bu tür iş alanlar ve merkezlerin ekonomiye sağladığı katkı ve canlılık bizim için oldukça önemli. Belediye Başkanımızı ve ekibini kutluyor, teşekkür ediyor, pazar yerimizin semtimize hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da ilçe halkına en kaliteli hizmeti en seri şekilde verebilmek için çalıştıklarını belirtti.

İlçe genelinde açık ve kapalı toplam 28 pazar yeri bulunduğunu kaydeden Büyükkılıç, "Bu pazar yerlerinde toplam 2 bin esnafımız hizmet vermektedir. Kapalı pazar yerlerimiz çok amaçlı olarak kullanılmaktadır. Buralarda ticaret yapıldığı gibi kurban kesim alanı, otopark, toplantı alanı, spor ve oyun alanı olarak da hizmet veriliyor. Ayrıca pazar kurulduğu günlerde ücretsiz internet imkanı sağlanmaktadır. Son dönemlerde geliştirdiğimiz projeyle 5 pazar yerinde güneş enerji santrali kuruyoruz. Şu anda Yıldırım Beyazıt ve Keykubat pazar yerlerimizde hem elektrik üretiyor, hem de satıyoruz. Esenyurt pazar yeri de esnafımıza ve semtimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Açılışa Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Belediye Meclisi üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar, esnaf ve mahalle sakinleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.