Kayseri

Vali Kamçı, Yeşilhisar'da incelemelerde bulundu

18:04 11 Temmuz 2016
Vali Kamçı, Yeşilhisar'da incelemelerde bulundu

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı sel baskınından zarar gören Yeşilhisar ilçesinde incelemelerde bulundu.

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamçı’nın 7 Temmuz'da aşırı yağışın neden olduğu selden etkilenen Yeşilhisar ilçesindeki incelemesine Kaymakam Mustafa Gözlet ve Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz’in yanı sıra Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Atsız ile diğer ilgililer eşlik etti.

İlk olarak sel felaketinde hayatını kaybeden Bayram Soyak’ın cenazeevine giden Vali Kamçı, burada merhumun babası Hacı Emin Soyak ve annesi Dürdane Soyak’a başsağlığı diledi. Vali Kamçı, merhumun 1 yaşındaki çocuğu Emin Eren Soyak ile yakından ilgilendi.

Sel, deprem ve yangın gibi doğal afetlerde ölen kişilerinde şehit statüsünde olduğunu ifade eden Kamçı, merhum Bayram Soyak’ın da şehit mertebesinde olduğuna inandığını belirtti.

Devlet olarak merhumun eşi Sibel Soyak ile çocuğunun maddi ve manevi her zaman yanında olacaklarını vurgulayan Kamçı, vefat eden Bayram Soyak’a Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı ve sabır diledi.

Selden en çok etkilenen ilçe merkezinde çalışmaları inceleyen Kamçı, geçmiş olsun dileklerini ileterek bir süre sohbet ettiği vatandaşlara, devletin ilgili kurumlarının afetin yaşandığı andan itibaren halkın yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

Yeşilhisarlı hemşehrilerinin davetini geri çevirmeyerek bir kıraathanede çay içen Kamçı, ilk ağızdan sel olayını dinlediği vatandaşlara ilçedeki eksikliklerin kısa sürede giderileceğini anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.