Kayseri

Kayseri'ye yeni bulvar

13:43 14 Temmuz 2016
Kayseri'ye yeni bulvar

Kayseri Büyükşehir Belediyesi doğu-batı yönündeki trafiği büyük ölçüde rahatlatacak yeni bir bulvar açacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sivas Caddesi, Kızılırmak Caddesi ve Mustafa Şimşek Caddesi'ne alternatif yeni bir yol açılıyor. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Aşık Veysel Bulvarı'nı birbirine bağlayacak olan Gültepe Bulvarı'nın temeli 16 Temmuz Cumartesi günü saat 11.00'de atılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da Kayseri'yi çok daha konforlu bir kent haline getirmek için yatırımlar yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Çelik, 50 metre genişliğine sahip olan 3 şeritli Gültepe Bulvarı'nın Ring Hattı Projesi içerisinde yer aldığını ifade ederek, bu yolun hizmete sunulmasıyla şehrin doğu-batı yönündeki trafik akışında önemli bir rahatlama olacağını kaydetti.

Yeni açılacak bulvar güzergahındaki istimlak çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Çelik, yolun General Adnan Doğu Kışlası sınırından geçmesi nedeniyle askeri yetkililerle yer tahsisi için protokol yapıldığını hatırlattı.

Çelik, yolun 2 bin 640 metre uzunluğunda olacağına dikkati çekerek, yolun yaklaşık 19 milyon liraya mal olacağını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.