Kayseri

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

15:49 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kayseri, Sivas, Kırıkkale ve Kırşehir'de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterildi.

Erciyes Üniversitesi Senatosundan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna karşı haince yapılan darbe girişiminin şiddetle kınandığı belirtildi.

Kahraman ordunun içerisine sızmış FETÖ/PDY terör örgütüne mensup küçük bir azınlık tarafından yapılan darbe girişiminin lanetlendiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Demokratik yöntemlerle halkın oyuyla gelen yöneticiler ancak halkın oyuyla değiştirilebilir. Esas amacının yüce milletimizin oyları ile seçilen Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı ile demokratik seçimlerle yönetime gelen hükümetimize karşı olduğu açık olan bu girişim, aynı zamanda aziz milletimizin iradesini yok saymaya yöneliktir. Halkımızın demokrasiye sahip çıkması ve bu saldırının başarısız olması tek tesellimizdir. Bu olumsuz tecrübe milletimizin demokratik olgunluğa eriştiğinin, ülkemizde artık sadece darbelerin değil, darbe girişimlerinin de başarılı olamayacağının en önemli göstergesidir. Bugün milletimizin demokrasi bayramı olarak tarihe geçecektir."

- Sivas

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Yüksel Demirgil de mesajında, demokrasinin temel direklerinden birisi olan Türk esnaf ve sanatkarının her zaman milletinin, devletinin yanında yer alacağını ve darbecilere geçit vermeyerek demokrasiye sahip çıkacağını vurguladı.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu da darbe gi̇ri̇şi̇mi̇ karşısında Cumhuri̇yet Halk Parti̇si̇ olarak i̇lk andan i̇ti̇baren karşı duruşlarını net bi̇r şeki̇lde ortaya koyduklarını belirtti.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal da Türkiye'nin bir olduğunu, devlet ve milletin el ele vererek bunun da üstesinden geldiğini ifade etti.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu da darbe girişimini kınadığını aktararak, "Demokrasi ve hukuk dışı, gerek sivil gerek askeri hiçbir darbe veya darbe içerikli çalışmayı kabul etmiyoruz." açıklamasında bulundu.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Sivas İl Temsilcisi Ahmet Başlan da "Anayasanın, anayasal kurumların ve demokrasinin yanında olduğumuzu, kesintisiz demokrasi için mücadele etmeye kararlı olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun da milletin, demokrasiye ve kendi hukukuna kahramanca sahip çıktığına dikkati çekti.

- Kırıkkale

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök ve yönetim kurulu üyeleri de darbe girişimini kınadı.

Gök, TSO'da yaptığı açıklamada, darbe girişimine vatandaşlardan verilen cevabın Türk Milletinin bir daha darbe yaşamayacağının en büyük göstergesi olduğunu kaydederek, "Ülkeyi kana bulamak, emelleri uğruna yönetmeye çalışmak ve kaosa sürüklemek için yola çıkan FETÖ, Türk milletinden gereken cevabı almıştır." dedi.

- Kırşehir

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Kırşehir Şube Başkanı Hasan Eraslan "Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla gözü dönen cephe, kin ve nefretin esiri olmuştur. Bunu yapanlar tekrar milletin yüzüne nasıl bakacaklardır. Millet onları affetmeyecektir. Bu yaşanan gelişmeler Türkiye için bir milat olacaktır. Bütün dünyanın gözü önünde bir darbe girişimi milletin iradesiyle ve kararlılığıyla bastırılmıştır." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.