Kayseri

KGC'den gazetecilere saldırıya kınama

12:54 25 Ağustos 2016
KGC'den gazetecilere saldırıya kınama

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PYD) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Erciyes Üniversitesi çalışanlarının yakınlarının, zanlıların sağlık kontrolüne götürülmeleri sırasında sırasında gazetecilere saldırmasını kınadı.

KGC Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kösedağ, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kamuoyunu bilgilendirmek adına görevlerini objektif bir şekilde yapmaya çalışan gazetecilere, Erciyes Üniversitesi’nde "örgüt üyesi oldukları" iddiasıyla gözaltına alınan ve bir kısmı da tutuklanan zanlıların yakınları tarafından dün Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde fiziki ve sözlü saldırıda bulunulduğunu anımsattı.

Kösedağ, "Türkiye tarihinin en hain darbe girişimine teşebbüs eden FETÖ ile mücadelede, ilk günden beri demokrasinin yanında yer alarak büyük bir özveriyle destek veren Kayseri basının kıymetli mensuplarına yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, bu tür saldırıların tekrarlanmamasını diliyoruz. Bu çirkin saldırının hukuki süreçte takipçisi olacağımızı bildiririz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.