Kayseri

Lösemi hastası küçük Efe için seferber oldular

18:26 02 Eylül 2016
Lösemi hastası küçük Efe için seferber oldular

Hollanda'da yaşayan 8 yaşındaki lösemi hastası Ünal Efe Taşkapan'a uygun ilik bulunması için Kayseri'deki yakınları kampanya başlattı.

Türk Kızılayı Kayseri Kan Merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ünal Efe'nin amcası Uğur Taşkapan, doktorların, yeğeni için "acil ilik nakline ihtiyaç olduğunu" söylediklerini belirtti.

Haberi aldıktan sonra kendilerinin de acilen bir arayışa girdiklerini belirten Taşkapan, "Şu anda ilik aradığımızı bütün akrabalarımıza, çevremize bildirdik. Duyarlı kişilerin hepsi de ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyor. Ünal şu anda Hollanda'da tedavi altında. Kemoterapiye cevap vermemiş. Onun için şu anda ailesi Hollanda'da biz ise Türkiye'de ilik arayışına girdik. Akrabaları olarak elimizden geldiği kadar, gücümüz yettiği kadar ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu.

Taşkapan, ilik merkezleriyle de görüşmeye çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kan örnekleri vereceğiz. Eğer yapılan testler sonrasında uygun ilik bulunursa Hollanda'ya gönderilebileceğini söylediler. Eğer bunda da uygun ilik bulunamazsa baba verici olacak. Ünal Efe'nin babasının iliği şu anda yüzde 50 oranında tutuyor. Amcası olarak benim iliğim tutarsa daha da mutlu olurum. Ünal'ın, doktorların söylediğine göre 2 ay gibi bir zamanı kaldı. Bu süre içinde uygun ilik bulmak için çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızdan da uygun iliğin bulunması konusunda kök hücre merkezlerine kan örneği vermelerini istiyoruz."

Aile bireyleri açıklamanın ardından kan örneği verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.